Lütfen bekleyin..



Batman Tekstil’de Büyüyor

12 Ağustos 2021, 16:05 - Okunma: 934

Bölgede tekstil sektöründe en güçlü illerden olan Batman’da hedef istihdam olarak 50 bin olarak açıklandı.Batman’da 30 bini aşkın gencin tekstil’de istihdam edildiği kentte Tekstilciler TEKSİAD çatısı altında günden güne büyüyor. Batman Tekstil’de bölge illeri arasında örnek şehir gösterilirken, Kentte yapılacak yeni yatırımlarla birlikte istihdam sayısının 2 katına çıkarılması hedefleniyor.

KURUMSALLAŞMA ÇAĞRISI

TEKSİAD Genel Başkanı Mehmet Ali Öztürk yaptığı açıklamada “Sektörümüz her geçen gün büyümektedir. İstihdam gücümüz 30 binleri geçmiştir. Bu istihdamı hep beraber gerçekleştiriyoruz, hedefimiz 50 bin istihdamdır. Şehrimize ekonomik anlamda olan katkımızı artık herkes biliyor, 
Şu an kurumsal firmalarımızın çoğu kapasitelerini arttırıyor, piyasa da önemli ölçüde iş var ancak kurumsallaşamayan ve onayları olmayan firmalarımız iş sıkıntısı çekmektedir. Bu sorunu çözebilmek için firmalarımızdan beklentim kurumsallaşmaya önem vermeleridir. Bu şekilde iş sıkıntısı çeken firmalarımız uzun vadeli ve kalıcı bir çözüme kavuşmuş olacaklardır” dedi.


TEKSTİL OSB TALEBİ, PARSELLER YETERSİZ
Başkan Öztürk OSB’de parsel yetersizliği ve kiracı konumdaki tekstilciler için destek sağlanması çağrısı yaparak şunları söyledi. “OSB’de parseller yetersiz. Batman’da 30 bin istihdam sağlayan tekstil sektörüne Tekstil organize sanayi bölgesi kurulması lazım. Bu talebimizi yeniliyoruz. Batman bölgenin tekstilde cazibe merkezi. Komşu il Diyarbakır’da bile yeni yeni tekstil yatırımları yapılmaya başlandı. Tekstil sektörüne Batman olarak hep birlikte sahip çıkalım.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=