Lütfen bekleyin..



Batman Aşı İnsiyatifi; ‘Tedirgin olma aşı ol’

08 Ağustos 2021, 14:52 - Okunma: 603

Koronavirüs aşı oranının en az olan iller arasında yer alan Batman’da bir araya gelen 40’a yakın sivil toplum kuruluşu, düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla ‘Tedirgin Olma Aşı Ol’ diyerek halkı aşı olmaya çağırdı.Birçok sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütünün de aralarında bulunduğu grup, koronavirüs aşısına karşı duyarlılık göstermek amacıyla Batman Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek ortak basın

açıklaması düzenledi. Basın açıklama metnini okuyan Batman Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, Batman’da artan koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçtiğini belirtti.  
“ “AŞI OLMA HIZIMIZ YAVAŞ”
Batman’da aşılama hızının yavaş olduğunu, toplumsal bağışıklığın sağlanması için 500 bin doz aşılama yapılması gerektiğini belirten Batman Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan; “ Bu güne kadar tüm dünyada 4 milyarı aşkın doz aşı uygulanmıştır. Bir süredir ülkemizde 16 yaş üstü tüm nüfusun aşıya ulaşabiliyor olmasını pandeminin kontrol altına alınması adına oldukça değerli bulduğumuzu ifade etmek isteriz.

 Batman’da toplumsal bağışıklığın sağlanması için 500 Bin civarında kişinin çift doz aşılanması gerekmektedir. Hâlbuki ilimizde 06.08.2021 itibariyle çift doz aşılanmış kişi sayısı 93 bin 112 olup maalesef çift doz aşı olmuşlarımızın oranı yüzde 15,01'dir. İlimizdeki aşılama hızımızın oldukça yavaş, aşılama oranlarımızın da toplum bağışıklığını sağlayacak düzeyin çok altında olması dolayısıyla topluma karşı hissettiğimiz sorumluluk gereğince Batman’daki sivil toplum örgütleri olarak aşı konusunda bildiğimiz bilimsel gerçekleri sizlerle paylaşmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=