Lütfen bekleyin..



Hastanelerde yer kalmadı!

08 Ağustos 2021, 14:50 - Okunma: 366

Kentte yaşanan Covit19 vakaları nedeniyle Batman’daki kamu ve Özel hastanelerin Covit19 servislerinde yer kalmadığı veya tam dolu olduğu belirtildi. Batman Eğitim ve Araştırma hastanesinde yeni binada 4. Katta açılan serviste dolarken, Özel hastanelerinde Korona servislerinde yer kalmadığı belirtildi. Türkiye’de en fazla vaka görülen 6 şehirden biri olan İlimizde her 100 bin hastada 309 kişide covit 19 tanısı konuldu.

 Günden güne artan Covit19 hastaları nedeniyle Batman Eğitim ve Araştırma hastanesinde Covit19 polikliniğine her gün 800’ü aşkın hasta müracaat ediyor. Yaşanan vakalar nedeniyle Acil servislerde de yoğunluk yaşanırken, her gün Acil’e 2000 hasta müracaat ediyor. Batman’da aşılanma oranı yüzde 47’ye yükselirken, vatandaşların aşı olması için çağrıda bulunuluyor.
SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ‘AŞI ÇAĞRISI’
Batman İl Sağlık Müdürlüğü, kentteki tüm sağlık kuruluşlarında Biontech ve Sinovac aşılarının yapılabileceğini duyurdu.Yapılan açıklamada;

“Batman Eğitim Araştırma Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Hekimlikleri ve özel hastaneler ile ilçe devlet hastanelerimizde SİNOVAC ve BİONTECH aşısı yapılmaktadır. Aşı sırası gelen tüm vatandaşlarımız randevu almadan aşılarını yaptırabilirler” denildi. Öte yandan “Batman Park AVM'de bulunan aşı noktamızda, saat 12'den sonra randevusuz aşı yaptırabilirsiniz.Aşı ekiplerimiz hafta sonunda da sizler için görev başındalar.Kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için 'Haydi Batman Aşıya'#aşısağlıktır”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=