Lütfen bekleyin..



BATSO’da neler oluyor! Suç duyurusunda bulundular

11 Temmuz 2021, 15:50 - Okunma: 653

BATSO Yönetim Kurulu üyelerinden Zekeriya Sarıgül ve Meclis Üyesi Sercan Çılgın usulsüz bir şekilde ihraç edildikleri iddiasında bulundular. MUHALİFLER DEVRE DIŞI BIRAKILIYOR Tesis edilen bu İhraç işleminde Ticaret Odası Başkan Yardımcıları dahil bir çok yönetim ve Meclis üyesinin haberi olmaksızın gizlenerek yapıldığına işaret eden Zekeriya SARIGÜL ve Sercan ÇILGIN

yaptıkları açıklamada; “4 yılda bir yapılan Batman Ticaret ve Sanayi odası seçimlerine 8 aylık süre kalmıştır. Seçimlere az bir süre kalmasından ötürü Mevcut Başkan Salt KOLTUĞUNU KORUYABİLMEK ADINA kendisine muhalif kalacağımızı ifade etmemiz nedeniyle Seçim öncesi Seçimin kazanılmasına yönelik alacağı kararları rahatça alabilme adına diğer Birçok Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinden habersiz olarak Tek başına kararlar tesis ederek bizlerin ihracı yönünde kararlar tesis etmiştir. 


Aday olmak isteyen herkesin kendisine göre stratejisi vardır. Ancak bu strateji odanın başkanlık makamında oturan Şahsın Usulsüz ve Gerçeğe aykırı işlemlerle Alacağı tek taraflı kararlar ile tesis edilmesine hukuki olanak bulunmamaktadır. Bu nedenle işlemleri Tek başlarına Tesis eden ve bu usulsüzlüklere alet olan Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir DEMİR ile bu usulsüz işlemlere alet olan meclis Başkanı Sadreddin EKİNCİ ve Oda Sekreteri Vasfi DEMİR hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Keza aynı şekilde yapılan bu hileli işlemler ile ilgili olarak İdare mahkemesinde iptal davası açıldığı gibi Türkiye Odalar ve Borsalar birliği ile Ticaret ve Sanayi Bakanlığına da Gerekli idari soruşturmaların yapılması hususunda şikayetlerde bulunulmuştur. Yapılan usulsüzlükler karşısında sessiz kalmayacağımızı bildirir tüm haksız ve hukuksuz işlemlere karşı mücadelemizi hukuk arenasında sürdüreceğimizi beyan ederiz.” 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=