Lütfen bekleyin..



Batman Kent konseyinde şehrin sorunları ele alındı

09 Temmuz 2021, 05:30 - Okunma: 619

Batman Kent Konseyi Temmuz ayı toplantısı Batman Ticaret ve Sanayi (BATSO) binasında yapıldı. Kent Konseyi başkanı Abdulkadir Demir ve Adnan Bayhan ve Hayrettin Başaran başkanlığında yapılan toplantıda yine şehrin önemli sorunları ele alındı.Toplantıda köylerde yaşanan elektrik kesintileri ve koronavirüs vakaları ile ilgili kentin son durumu ele alındı.Batman genelinde yaşanan elektrik kesintileri ve DEPSAŞ’la ilgili sıkıntıların ele alındığı toplantıda Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan “Köylerin 1 yıllık biriken borçları karşısında elektriği

kesilmemiş, 20 yıllık faturaları birikmiş. Bu durum, vatandaşın çaresizliğe sürüklüyor. Bu insanlığa bir darbedir” derken, toplantıda söz alan ASKON Başkanı Selman Nasıroğlu “Elektrik faturaları nedeniyle köylerin su pompaları kapatılıyor. Köyler susuz bırakılamaz, köylü zaten bu parayı ödeyemez” dedi. DEDAŞ Müşteri Memnuniyeti Merkezi yöneticisi İkram İnançlı, eleştirilere “12 köyün borçları ile ilgili görüşmeler yapmamıza rağmen hiçbir ödeme planı oluşturulmadı. Sivil toplum kuruluşları, basın yoluyla şikâyetlerini aktarıyor. Ancak biz bu işin muhatabı olduğumuz için vatandaşlarımızı görüşmeye davet ediyoruz. Birebir ya da muhtarları eşliğinde bize gelirlerse uzlaşıya açığız. Ödemelerde tüm kolaylığı sağlamaya hazırız” ifadeleriyle yanıt verdi.


“AŞILANMADA İSTENİLEN DÜZEYDE DEĞİLİZ”
Koronavirüs vakaları ile ilgili kentin son durumunu değerlendiren Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu “Son zamanlarda sosyal hayatın biraz canlanması ve tedbirlerin de nispeten gevşemesiyle vakalar biraz yükseldi. Günlük vaka sayılarımız şu anda 40-50’lerde. Bunlar hastane kapasitemizi çok zorlayan rakamlar değil ancak bayram hareketliliğiyle birlikte vakaların artacak olması endişelendiriyor. Pandemiyi sonlandıracak tek şey aşıdır.

Dünyanın her yerinde insanlar aşıya ulaşmak için çaba sarf ediyor. Dünya genelinde ve gelişmiş ülkelerde kullanılan aşılar, tüm aşı merkezlerimizde mevcuttur. Aşı hizmeti vatandaşlarımıza ücretsiz sunulmaktadır. Aşı oranını iyi bir noktaya taşımazsak, bayram hareketliliğiyle birlikte ne yazık ki vaka sayılarımız artabilir” dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=