Lütfen bekleyin..



HDP’li Vekiller köylerdeki su sorunuyla ilgili çağrıda bulundu

06 Temmuz 2021, 13:24 - Okunma: 299

HDP Batman Milletvekilleri Mehmet Ruştu Tiryaki, Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, Ayşe Acar Başaran Batman köylerinde yaşanan su sorununa yönelik ortak açıklama yaptılar. HDP’li Batman Milletvekilleri tarafından yapılan açıklamada “Üç tarafı su kaynaklarıyla çevrili olan Batman’da yıllardır sık sık temiz suya erişim sorunu yaşanmaktadır. Yılda en az 20 bin su kesintisi

şikayetinin yapıldığı bilinen kentte, şimdiye kadar sorunun çözümüne yönelik bir adım atılmadığı için su sıkıntısı yaşayan yerlere her gün bir yenisi eklenmektedir. Son olarak Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan (Kaniyahenê) Beldesi ile Yeniçağlar (Zîlan), Karpuzlu (Selîvê), Samanyolu (Kanîkê), Dövecik (Malê Gir), Parmakkapı (Hiskutê), Taşlıdere (Holê) köylerinde yaşayan binlerce kişi 23 Haziran’dan beridir temiz suya erişememektedir. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ)’nin köylere su sağlayan depolara bağlı dinamoların elektriğini kesmesi sebebiyle 13 gündür susuz bırakılan ve su ihtiyacını traktörlerle Batman Çayı ya da DSİ’ye ait su kanalı ile kuyulardan karşılamaya çalışan köylülerde ciddi sağlık sorunları baş göstermeye başlamış, ishal ve kusma vakaları katlanarak artmıştır.
Bölgenin tek enerji sağlayıcısı konumunda olan DEDAŞ, ekonomik sıkıntılar yaşayan bölge halkı için son yıllarda başlı başına bir sorun olmuştur


DEDAŞ borç gerekçesiyle mahallelerin elektrik enerjisini sağlayan trafoların tamamının elektriğini keserek yaz sıcağında ve pandemi koşullarında borcu olan olmayan herkesi elektriksiz ve dolayısıyla susuz bırakarak bölge halkını cezalandırmaktadır.DEDAŞ; bölge halkının çevre, sağlık ve hatta yaşam hakkına müdahale eden bu uygulamaya derhal son vermeli, İktidar bu hakların sağlanması için üzerine düşen adımları gecikmeksizin atmalıdır.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=