Lütfen bekleyin..



Milletvekili UCA köylülerin su ve elektrik sorununu TBMM’ye taşıdı

03 Temmuz 2021, 16:59 - Okunma: 456

HDP Batman Milletvekili Feleknas UCA, BATMAN’da birçok köyün sularının kesilmesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Uca önergesinde “Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan Beldesi ile Yeniçağlar (Zîlanê), Karpuzlu (Selîvê), Samanyolu (Kanîkê), Devecik (Malê Gir), Parmakkapı (Hiskutê), Taşlıdere (Holê) köylerine

 su sağlayan depolara bağlı dinamoların elektriklerini, “borç ödenmediği” gerekçesiyle kesmiştir. 23 Haziran’da yapılan kesintinin ardından ilçeye bağlı köylerde yaşayan binlerce kişinin suya erişimi kesilmiştir. Köy halkı, günlerdir traktörlerle Batman Çayı’ndan ya da DSİ’ye ait su kanalından su ihtiyaçlarını karşılamak durumunda kalmaktadır. Bu nedenle çocuklarda salgın hastalık başladığı haberleri gelmektedir.
Bu bağlamda;
1- Dokuz gündür susuz kalan binlerce insanın su sorununu çözmeye yönelik herhangi bir çalışmanız mevcut mudur?
2- Hanelere su sağlamak devlet kurumlarının sorumluluğu iken elektrik borcundan dolayı suların kesilmesinin açıklaması nedir?
3- Salgın hastalıklara sebep olmasına rağmen, su kesintisinin giderilmesini sağlamaya dönük bir çalışmanın günlerce olmamasının sebebi nedir?
4- Batman’daki su sorununun çözümü için başlattığınız herhangi bir çalışma mevcut mudur? Mevcutsa bu çalışmalar nelerdir?

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=