Lütfen bekleyin..



Malabadi köprüsü çevresi düzenleniyor

02 Temmuz 2021, 13:52 - Okunma: 1069

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tarihi Malabadi Köprüsü’nün görkemini ortaya çıkarmak için 30 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesi yapacak. UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan ve çevresi bakımsız olan Malabadi Köprüsü’nü açık hava müzesine dönüştürecek proje hazırlandı. Park ve Bahçeler

 Daire Başkanlığınca hazırlanan projede, Malabadi Köprüsü’ne dair farkındalık, aidiyetin arttırılması için her yaş ve kesimden ziyaretçinin alanı konforlu bir şekilde kullanması, keyifli zaman geçirmesi hedeflendi.
YENİ PROJE HAZIRLANDI
Toplam 30 bin metrekare alanın düzenleneceği çalışmada, 18 bin 95 metrekare yeşil alan olarak değerlendirilecek. Köprü çevresinde, meydan, kafeterya, mescit, seyir terasları, gezinti yolu, iskele, çocuk oyun alanı, tuvalet ve bebek bakım odaları yer alacak. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, tarihi Malabadi Köprüsü’nün daha iyi görünmesini sağlamak için akan suyun iki yakasına yapay sahil oluşturacak. Alanda gri tonlarda yapısal ve bitkisel peyzaj elemanlarına yer vererek köprünün görkemi ortaya çıkarılacak.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canal..
Petrol City AVM’nin zemin katında kitap fuarı açıldı. 29 Ocak–28 Şubat tari..
Batman’ın sevilen ailelerinden TPAO emeklisi İlhan Bezek’in oğlu ve TPAO es..
Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) tarafından bu yıl dördüncüsü yapıla..
Anadolu Vakfı’nın öğretmenlerin, değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ..
5. Batman Kitap Fuarı kapsamında Yeşilçam’ın usta oyuncularından olan Hülya..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=