Lütfen bekleyin..



Batman’da ‘sağlık rezaletine son verilmeli’

01 Temmuz 2021, 23:11 - Okunma: 651

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, sağlık sisteminin çöktüğünü ve yaşanan rezalet ve vahim durumun yetkililer tarafından örtbas edildiğini söyledi. 6 aydan beri, azda olsa poliklinikler dışında sadece acil servisin kötü şartlarda hizmet vermeye çalıştığını belirten Çelik, İl Müdürü başta olmak üzere tüm yetkili birimlerin vicdanlarının sesini

dinleyerek istifa etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Çelik; “6 ay içinde onlarca doktorumuz istifa etti. Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sadece acil sağlık hizmeti veriliyor. Vatandaşlarımızın önemli ameliyatları özel hastanelerde uçuk fiyatlara yapılıyor. Pandemi dışında yapılan ameliyatlar ve cerrahi işlemler için özel hastanelere mahkûm ediliyor. Parası olan sağlık hizmeti alırken, parası olmayan ise mağdur ediliyor.” dedi. Çelik “Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 10-12 civarı hekimin 1 Temmuz itibariyle istifa etmek üzere dilekçelerini idareye ilettikleri, “İstifa dilekçelerini veren hekimler arasında ilimizin tek pediatrik nöroloji uzmanı ile yine ilimizdeki 2 pediatrik cerrahi uzmanlarından birinin de olduğu bilgisini üzülerek almış bulunmaktayız” 

YAŞANAN SORULARI GÜNDEME GETİRDİ

Çelik açıklamasının devamında “Sağlık Sistemini Yönetemeyen başta İl Sağlık Müdürü ve sorumluları İstifaya davet ediyorum. Aşağıda belirtmiş olduğumuz sorulara cevap bekliyoruz. 

Sayın Sağlık İl  Müdürü 

Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında oluşan enfeksiyon sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımız, enfeksiyon oluşmasına neden olan ilgililer hakkında gerekli işlemler başlatıldı mı? 

İl Sağlık Müdürlüğü ile  Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi ile neden uyumlu bir şekilde çalışılmamakta.? 

Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Röntgen vb cihazların hallen eksik ve bulunmamakta. ? 

Göz Hastalıklarına neden 6 aydan önce randevu alınamıyor.? 

Hastane Yönetiminde yer alacak kişiler nasıl seçiliyor.? Neden liyakat sahibi kişiler değil yandaş olanlar yönetimde yer alıyor.? 

Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Yemek İhalesi neden yapılamıyor.? 

Yemekhaneye alınacak personel nasıl ve kimler tarafından belirleniyor? 

  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=