Lütfen bekleyin..



Sağlık’ta döner sermayede usulsüzlük iddiası gündemde

30 Haziran 2021, 12:30 - Okunma: 553

Sağlık Müdürlüğünde yaşanan Mutemet yolsuzluğundan sonra bu kez döner sermayede usulsuzluk iddiası gündemde...Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şükrü Acar, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde usulsüz işlemlerin yapıldığını iddia ederek sağlık müdürlüğüne dilekçe yazdı.Eğitim ve Araştırma Hastanesinde döner sermayenin hak etmeyenlere verildiği iddia edilirken, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şükrü Acar bir dilekçeyle durumu il sağlık müdürlüğüne bildirdi

. Eğitim ve Araştırma Hastanesinde usulsüz işlemlerin yapıldığı ve bazı hekimlerin kayrıldığı iddiasıyla İl Sağlık Müdürlüğüne şikayet yapıldı. Dr. Şükrü Acar imzasıyla verilen dilekçede şöyle denildi: "Hastanemizde Başhekim olarak görev yapan Süleyman Öden, Başhekim yardımcısı olarak birlikte çalıştığı arkadaşlarına, dağıtması gereken ortalama puandan döner sermaye miktarını aylardır 3. basamak yoğun bakım ünitesinde çalışıyor gibi gösterip en üst tavandan döner payı almalarını sağlamaktadır. Başhekim yardımcılarının hiçbirinin 3. basamak yoğun bakım ünitesinde çalışmadıkları, hasta yatırıp takip etmedikleri, adlarına herhangi bir ex raporu olmadığı, tedavi ve takip çizelgelerinde, ilaç istem ve işlemlerinde, hasta yakınlarıyla görüşmelerde, kamera kayıtlarında eski ve yeni yoğun bakım uzmanlarının, sağlık personelinin (hemşire, sağlık memuru ve hizmetli) ifadelerinden anlaşılacaktır. Aylar, belki de yıllardır devletimizi zarara uğratan ve kendisi üzerinden haksız menfaat sağlayan, görevini kötüye kullanan bu şahısla ilgili soruşturma başlatılmasını talep ediyorum."dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=