Lütfen bekleyin..



Batman Sol Sahil Sulama Birliği’nden uyarı!

30 Haziran 2021, 06:58 - Okunma: 766

Batman Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Oktay Kılıç, artan hava sıcaklıklarıyla birlikte vatandaşların baraj, gölet ve sulama kanallarında ki boğulma vakalarına karşı uyardı. Batman ve bağlı ilçelerde aşırı sıcaklar nedeni ile vatandaşların serinlemek amacıyla baraj, gölet göl rezervuar alanları,

 sulama kanallarına girdiklerinin sıkça görüldüğünü ifade edilen Kılıç, bu durumun çok tehlikeli ve ölümcül sonuçlara sebep olduğunun altı çizildi. Kılıç, “Vatandaşlarımız illa da bu alanlarda piknik yapacaklarsa mutlaka çocuklarına sahip çıkmalarını, boğulma gibi acı ve trajik durumla karşılaşmamaları için dikkatli olmalarını ve çocuklara gerekli uyarı ve önlemleri yaparak bu hususta onları bilinçlendirmelidirler. Özellikle zemini bilinmeyen ve akış hızı fazla olan sulama kanalları boğulma vakaları için açık birer tehdit unsurudur. Sonuç olarak bizler gerekli tedbirleri alırken, vatandaşlarımızdan da beklentimiz olası olumsuz durumları yaşamamak adına bir kez daha belirtmek gerekirse Boğulma riskine karşı aileler çocuklarına sahip çıkarak baraj, göl, sulama kanalı ve akarsu kenarlarından uzak durulmasını sağlamalıdırlar” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=