Lütfen bekleyin..



Batman Sağlık Müdürlüğünde ‘mutemet’ operasyonu 12 gözaltı

25 Haziran 2021, 20:32 - Okunma: 890

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık kuruluşlarına operasyon düzenlendi.Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen

operasyonda 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. İl Sağlık Müdürlüğüne düzenlenen operasyonun zimmet, yolsuzluk ve yapılan usulsüzlükler ile ilgili olduğu belirtildi. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan zimmete para geçirme olayı ile ilgili müfettişlerin yaptığı inceleme sonrası 10 yıllık dönemde 3 Milyon 100 Bin liralık paranın zimmete geçirildiği tespit edilmişti. Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığından gelen bakanlık müfettişlerinin incelemesi neticesinde, 2 maaş mutemetinin önce açığa alınıp daha sonra memuriyetten uzaklaştırıldığı belirtilmişti. Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri tarafından son 10 yıllık süreyi kapsayan soruşturma neticesinde, 2 soruşturma kapsamında, maaş mutemetliğindeki iş ve işlemleri yürütmekle görevli olan, toplam 11 personelden 7’si yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiş ve ardından devlet memurluğundan çıkarılmıştı. Polis ekiplerinin yaptığı operasyonda zimmete para geçiren mutemetlerin gözaltına alındığı, parasını zimmete geçirdikleri personellerin ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldükleri öğrenildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=