Lütfen bekleyin..



Aşılama Batman’da 151 Bin Doza Çıktı

25 Haziran 2021, 13:06 - Okunma: 527

Tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da 14 Ocak 2021’de başlayan Kovid-19 aşılamasında süreç son ayların en yoğun günlerini yaşanılıyor. Türkiye geneli şimdiye kadar 45 milyon 130 bin 649 doz aşılama yapılırken Batman’da ise bu rakam 6 ayda 151 bin 350’ye ulaştı. İlk COVID-19 aşısı, 13 Ocak’ta Koca ile Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine yapıldı. 14 Ocak’ta aşılama programının

resmen başlamasıyla sağlık çalışanları ilk sırada aşılanan grup oldu. Aşı tedarikinin de artmasıyla çok sayıda grup, Haziranda aşılama programına dahil edildi. Öte yandan Aşılama Programında yeni aşamaya cuma günü geçiliyor. Cuma günü itibariyle 18 yaşından gün alan herkes için aşı randevusu tanımlanmasıyla ülke genelinde aşılmalar daha da artacağı öngörülüyor.
BATMAN’DA SON 10 GÜNDE 35 BİN DOZ AŞI UYGULANDI
Tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da 6 ay önce başlayan Kovid-19 aşılama süreci aşı tedarikinin az olmasıyla yavaş ilerlemeler yaşanılıyordu. Son olarak yeni tedarik edilen aşılarla birlikte Batman’da şimdiye kadar uygulanan en yüksek sayıda aşılama yapıldı. Batman’da son 10 günde yaklaşık 35 bin doz aşı uygulanarak bu rakam 6 ayda 151 bin 350’ye ulaştı. Artan aşılama programıyla böylelikle toplumsal bağışıklığın kazanılması için önemli bir adım atıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=