Lütfen bekleyin..



“Bu şehir bizden hizmet bekliyor”

23 Haziran 2021, 16:11 - Okunma: 544

Batman Valisi Hulusi Şahin Çamlıca tepesinde yapılan 20 bin tonluk su deposu inşaatını ziyaret ederek Mütahit firma yetkililerinden bilgi aldı. Batman’ın içme suyu kapasitesini iki katına çıkaracak olan Su deposunun Temmuz ay sonuna kadar faal hale geleceğini söyleyen Vali Şahin titiz, hızlı ve özverili çalışmalarından dolayı Karadağ grup mütahit firma yetkilisi Faik Nasıroğlu’nu ve ekibini tebrik etti. Vali Şahin’e Başkan yardımcıları Muzaffer Özkan,

 Ali Osman Bilgili ve Adnan Yörük, Baski Müdürü Ömer Faruk Ataç, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vahap Asma ve birim müdürleride eşlik etti. 
“BELEDİYEMİZİN VE HALKIMIZIN MENFAATLERİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Batman Valisi ve Belediye başkan Vekili Hulusi Şahin su deposu yapımında ve ihale sürecine yönelik bazı kesimlerin karalama çabalarına tepki gösterdi. Bugünkü girdi fiyatlarıyla Demir ve diğer Beton çimento fiyatlarının artmasıyla 13 milyon’a ihale edilen 20 bin tonluk su deposunun bugün itibariyle bu parayla yapılmasının imkansız olduğunu belirten Vali Şahin bir kısım çevrelerin 9 Milyon’a ihale edilebilirdi sözlerine karşılık 9 milyona yapabilen varsa buyrun hemen gelsin kentimize 20 bin tonluk bir tane daha su deposu yapalım çağrısı yaptı.


“ŞEHRİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN GAYRET SARFEDİYORUZ”
Vali Şahin sadece 4 kalem için maliyetin 16 milyon gibi bir rakam çıktığını ve bu inşaatta sadece 850 ton demir kullanıldığını belirterek şunları söyledi.  “ Batman’ın 63 bin ton su ihtiyacı var. Bundan bir tane su deposu daha lazım. Temmuz ay sonunda inşallah devreye alacağız. Su sorunumuzu asgariye indireceğiz. Bu işi yaparken kentin yaz aryalarındaki su ihtiyacını ve kesintilerini göz önünde alarak acil bir şekilde ihaleyi yaptık. 31 firma katıldı ve işi alan firma yüzde 17 kırım ve yeni rakamlarla yüzde 40’ları aşan bir kırımla bu işi ihale ettik. Bu işte halkın ve belediyemizin menfaatlerini düşündük. Demir fiyatları fırladı. Bu devasa depoyu 9 milyona yacak birileri varsa gelsinler bir su kuyusu daha inşa edelim.  İnşaatımızı yapan firmaya teşekkür ediyorum. İşleri hızlandırdılar. 25 Temmuz’da su deposunu bize teslim edecekler. Dedi. 

KARABAĞ PARKINI İNCELEDİ
Batman Valisi Hulusi Şahin Esentepe Okullar bölgesinde yapımı başlayan Karabağ parkını inceleyerek mütahit firma yetkilerinden bilgi aldı. Vali Şahin kentte 5 mahallede alt yapı yenilenmesi çalışmasının devam ettiğini belirtti. Vali Şahin “5 Mahallede alt yapı çalışmamız devam ediyor. 5 km’lik asbestli boru değiştirdik. 25 km’lik bir asbestli boru değiştireceğiz. Bunlar büyük işler ve tamamını Belediyemizin öz kaynaklarıyla yapıyoruz.  Bu şehir bizden hizmet bekliyor. Park yapımlarımızda son hız devam ediyor. dedi.   

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=