Lütfen bekleyin..



Basın açıklamasında olaylar çıktı

20 Haziran 2021, 13:28 - Okunma: 841

HDP İzmir İl Binasına yönelik gerçekleşen saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın öldürülmesinin kınanması amacıyla HDP ile Barış anneleri tarafından Nasıroğlu iş merkezi önünde yapılmak istenen açıklamasında olaylar çıktı. Polisin izin vermediği basın açıklamasında yapılan uyarıların ardından kitlenin dağılmamasından sonra polis zor kullanarak partilileri dağıttı. Anonslardan sonra da partililer

ayrılmayınca polis kitleyi dağıtmaya çalıştı ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. HDP Batman  İl Eşbaşkanı Fatma Ablay, İç işleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mehmet Demir ve Songül Korkmaz'da zor kullanılarak gözaltına alındı. Milletvekilleri Necdet İpekyüz, Rüştü Tiryaki, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mehmet Demir ve bazı partililer yaşanan olaylarda darp edildi. Uzun süre gerginlik devam etti. Gözaltına alınan partililer Batman Eğitim ve Araştırma hastanesinde adli kontrolden geçirildikten sonra akşama doğru savcılık tarafından serbest bırakıldılar.  


İZMİR’DEKİ SALDIRIYI KINADILAR
HDP Batman İl Örgütü binası önünde düzenlenen basın açıklamasına HDP Batman Milletvekilleri Necdet İpekyüz, Ayşe Acar Başaran, Ruştu Tiryaki, Feleknas Uca ile HDP Batman İl Başkanı Ömer Kulpu ve çok sayıda partili katıldı. Geniş güvenlik önleminin alındığı basın açıklamasında partililer “Deniz Poyraz ölümsüzdür” pankartı ile basının önüne çıktı.  HDP Batman İl Örgütü, düzenledikleri basın açıklamasıyla HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik gerçekleştirilen saldırı kınandı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=