Lütfen bekleyin..



İpekyüz TBMM’ye “sağlıkta anadil hizmeti” için kanun teklifi verdi

17 Haziran 2021, 15:24 - Okunma: 436

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz ‘Anadilinde Sağlık Hizmetlerine’’ ilişkin Kanun Teklifi verdi. Milletvekili İpekyüz ‘Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi’ gerekçeleri ile birlikte kamuoyuna açıklarken şunları söyledi. “Anadilinde sağlık hizmeti talebi; sağlık hakkı, tedavi hakkı, hasta hakkı ve yaşam hakkının ayrılmaz bir parçasıdır.

 Herkese eşit, etkin ve nitelikli sağlık hizmeti sunmanın yolu anadil hakkının bu alanda da kullanımına bağlıdır. Maalesef Türkiye’de diğer kamusal alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da yurttaşların anadillerini kullanabilmeleri ve anadilinde sağlık hizmetleri alabilmeleri hakkı göz ardı edilmektedir. Yaşamın bütününde olduğu gibi sağlık alanında da anadilin önemi kaçınılmaz ve yaşamsal bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Hastalar arasında ırk, dil, cinsiyet, inanç, sınıf ayırımı yapmaksızın mesleğini icra etmeyi taahhüt eden hekimler için mesleklerini icra ederlerken hastalığın tanısını doğru koyma, öykü (anamnez), tedavinin en önemli basamağını oluşturmaktadır. Bunun en doğru ve sağlıklı yolu ise hasta ile sağlıklı bir iletişim kurabilmekten geçmektedir. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=