Lütfen bekleyin..



Batman’ın vizyonuna değer katacak proje

16 Haziran 2021, 15:42 - Okunma: 1517

Batman’da Esentepe’ye kazandırılacak olan Külliye tamamlandığında Millet bahçesi ve Kent meydanıyla Batman’ın simgesi haline gelecek.Batman’a çok sayıda eğitim binası, sağlık tesisi ve istihdam amaçlı fabrika kazandıran Fernas Merhum Necat Nasıroğlu adına Esentepe’de külliye inşaatını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Tüm yapım maliyeti Fernas tarafından karşılanan Külliye tamamlandığında Batman’ın vizyonuna değer katacak.

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Esentepe’ye yapılacak olan 2. Millet Bahçesi ile Kent meydanı projesiyle birlikte Esentepe mevkii Batman’ın uğrak yerlerinden olacak. Gazete olarak Esentepe’de devam eden Külliye inşaatını ziyaret ederek son durumunu sizler için değerlendirdik. 
BATMAN İÇİN ÖRNEK BİR KOMPLEKS
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık gündeme getirdiği ve yakından takip ettiği projelerden olan Necat Nasıroğlu Külliyesi için Batman Valisi Hulusi Şahin’de projenin önünü açacak tüm taleplere her zaman olumlu bakarak destek sunuyor. Batman’ı ziyaret eden Bakanların uğrak yeri olan Külliye inşaatında hummalı bir çalışma sürüyor.


Fernas yönetim kurulu başkanı Ferhat Nasıroğlu’nun her aşamasıyla yakından ilgilendiği Külliye inşaatının yapımını yakın bir şekilde takip ederken, sık sık Batman’a gelerek son durumunu yerinde izliyor ve değerlendiriyor. Batman’ın vizyonuna değer katacak projede yoğun bir çabası olan İş insanı Ferhat Nasıroğlu Batman’a böylesine güzel bir eseri kazandırmanın heyecanını yaşıyor.  
BÖLGENİN EN BÜYÜK CAMİSİ OLACAK
Bölgenin en büyük külliyesi özelliğine sahip Necat Nasıroğlu Külliyesi tamamlandığında 8 bin kişilik Cami'nin dışında, Üç yüz kişilik Kütüphane, Gençlik Merkezi, Kur’an Kursu, Bin kişilik Konferans Salonu, Nikah Salonu, 600 kişi kapasiteli taziye Evi, 500 araçlık Otopark gibi çeşitli sosyal donatılarla hizmet verecek olup çevreside millet bahçesi ve kent meydanıyla donatılacak.
Necat Nasıroğlu külliyesi içinde yer alacak Cami İnşaatında Kubbe ve minare yapımı devam ederken, Kubbenin yerden 55 metre yükseklikte ve 8 bin kapasiteli olacak. Alt katta otopark olurken, Külliye Camisi Batman’ın sembolü olacak. 8 aydır devam eden inşaat çalışması sonucu kaba inşaatın yüzde 80-85’i tamamlanırken, Kurban Bayramında kaba inşaat tamamlanarak İnce işçilik çalışması başlayacak.
Fernas Proje yetkilisi Cengiz Turan ve 100’ü aşkın ekibi Külliyenin tamamlanması için yoğun bir çaba ve gayret sarfediyorlar. 22 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Necat Nasıroğlu külliyesi kompleks niteliğinde olurken, kullanılan mimaride bölgede örnek gösterilecek.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=