Lütfen bekleyin..



Sason Çileği tescillendi, ekonomiye 40 milyon katkı

15 Haziran 2021, 15:47 - Okunma: 633

Vali Hulusi Şahin, Sason Çileğinin “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi” alması nedeniyle düzenlenen belge takdim törenine katıldı.2018 yılında Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO), Başkanlığı tarafından Sason Çileğine “AB Coğrafi İşaret Tescil Belgesi” alınması için Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurunun onaylanmasıyla “Sason Çileği" coğrafi işaret olarak tescillendi.

DÜNYA ÇAPINDA BİR MARKA
Sason ilçesi Erdemli Mahallesinde bulunan çilek tarlasında düzenlenen törene; Vali Hulusi Şahin, Sason Kaymakamı Samet Serin, İlçe Belediye Başkanı M. Şafi Yavuz, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ve çiftçiler katıldı.  Açılış konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Vali Şahin, çiftçilerle çok önemli bir tarla gününde bir arada olduklarını ifade ederek, bu hasat gününde BATSO’nun büyük emeği neticesinde, Sason Çileğinin coğrafi işaret olarak tescillenmesi ile Batman’a ait bir ürünün ilk defa dünya çapında bir markaya kavuştuğunu belirtti. 


‘ÇİLEĞİN SASON EKONOMİSİNE KATKISI 40 MİLYON LİRA’
 “Geçmiş yıllarda Sason ilçesinde yetiştirilen tütün bitkisine alternatif olarak devletimizin desteği ile küçük bir alanda başlanan çilek yetiştiriciliğinin, bugün Batman’ın ilk markası olarak tescillendiğini ifade eden Vali Şahin, “Türkiye’de büyük emeklerle tütünün ikamesi olacak çok sayıda ürün denendi. Ancak çoğu yerde beklenen verim elde edilemezken, Sason çileği ile tütün ikamesinde en başarılı ilçelerden biriyiz. 2007 yılında 15 dekar alanda yetiştiriciliğine başlanan Sason Çileği, bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de bir marka olmuş ve bu markası da artık tescillenmiş durumda.  Batman’ın Sason ilçesinde üretilen bu ürünün ilçe ekonomisine katkısı 40 milyon lira civarında. Bu azımsanacak bir rakam değil. Tütünden sonra çilek üretimi de, Sason çiftçisine ekonomik anlamında can simidi oldu” diye konuştu. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=