Lütfen bekleyin..



Eski Başkan Esat Üner cezaevinden tahliye oldu

11 Haziran 2021, 13:41 - Okunma: 908

2 Dönem Barış ve Demokrasi partisi (BDP) adına Gercüş ilçe Belediye başkanlığı yapan Esat Üner 4 yıl 2 aylık cezasını tamamlayarak Aydın Söke Cezaevinden tahliye oldu. Eski Başkan Üner 2004 -2014 yılları arasında Gercüş’te başarıyla Belediye Başkanlığı görevini yaparken 2009 yılında partisinin düzenlediği bir yürüyüş ve basın açıklamasına katıldığı için Hakkında Diyarbakır 5. Ağır ceza özel yetkili mahkeme tarafından açılan dava sonucu tutuklanmıştı.

 Üner 28 ay cezaevinde tutuklu kalırken gazetemize yaptığı açıklamada “ O dönemde Emniyet içerisindeki Fetö yapılanması bilinçli olarak partimizi ve görev yapan Belediye başkanlarını hedef alması nedeniyle tutuklandım. İlahi adalet bize bunu yapan Emniyet Mensuplarının hepsi şimdi ya ihraç edildi, yada cezaevine girdiler.Bu süreçte suçsuz olduğumuzu herkes gördü. Bizim amacımız görev yaptığımız dönemde halkımıza hizmet etmekten başka bir şey değildi. Gercüş'e çok güzel projeler kazandırdık. Bu zor süreçte bana ve aileme büyük destekleri olan ve yalnız bırakmayan Başta Gercüşlü hemşerilerim olmak üzere Batman, Mardin ve Midyat halkına çok teşekkür ediyorum." dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=