Lütfen bekleyin..



Kıraç “Uyuşturucuya karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz”

10 Haziran 2021, 16:21 - Okunma: 662

Batman Kent Konseyi toplantısında covit 19 aşı durumu görüşülürken, Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç kentin uyuşturucuyla mücadele durumunu açıkladı. Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu, aylık toplantısını Batman Siirt Mali Müşavirler Bölge Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya konsey bileşenlerinin yanısıra, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ta katıldı. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili

olarak söz alan Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ise, uyuşturucu ile mücadele üzerinde ciddiyetle durduklarını belirterek, şunları söyledi; “Uyuşturucu bir arz talep meselesidir. Uyuşturucu kullanan varsa, torbacılar satıcılar vs. eksik olmaz. Batman olarak tek farkımız uyuşturucuya başlama yaşı diğer illerde 17-18 yaşlarda iken Batman’da 15’li yaşlarda başlıyor. Sadece esrar bazlı olarak 3 ton uyuşturucu yakalamışız. Bunlar ele geçirilmemiş olsaydı içilecekti. Biz uyuşturucuyla mücadele konusunda hep birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.


YATAK DOLULUK ORANI YÜZDE 30’UN ALTINDA
Toplantıda Covid-19 salgını ile mücadele ve aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Halk Sağlığı Başkanı Serkan Sünger, 50 yaş üstü vatandaşların aşılandığını belirterek, “Güneydoğu’daki aşılanma oranı batıya nazar daha düşük seviyededir. Batmanda aşılanma oranımız 110 bine ulaştı, ama bu oran yeterli değil. Ama Covid durumumuz gerçekten iyi seviyededir. Türkiye standartlarının üstünde bir 65 yaş üstü bir aşılama gerçekleştirdik. Ancak 65 yaş altı aşılanmada bu hızı göremiyoruz. Bu gruptaki insanların çoğu aşı olmuyor. Günde bin randevu tünelin ışığını görmek için yeterli bir sayı değildir. Vatandaşlar BioNtec aşılarını tüm sağlık birimlerinde olabilirler. Şuan hastanelerdeki yatak doluluk oranı ve hasta yüzde 30’un altına inmiş durumdadır” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=