Lütfen bekleyin..



Batman Barosu Çevre Komisyonu kuruldu

08 Haziran 2021, 18:06 - Okunma: 339

Batman Barosu bünyesinde kurulan Çevre Komisyonu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Komisyon tarafından yapılan ilk açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Dünyada çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması, ormansızlaşma, ozon tabakasının tahribatı, asit yağmurları, hava, su ve toprak kirliliği, tehlikeli atıklar, doğal kaynakların tükenmesi, deniz ve okyanus

 kirliliği, okyanusların asitlenmesi küresel çevre sorunları arasında öne çıkmaktadır. BM Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi’ne taraf olan Türkiye’de baraj projeleri tamamlandıktan sonra oluşan baraj havzalarındaki biyolojik çeşitliliğin yok olması bugüne kadar dikkate alınmayan bir konu olmuştur. Gerçekten de Hasankeyf, Yusufeli ve Halfeti gibi merkezlerde baraj gölü havzasında kalan alanlarda endemik ve biyolojik türler yok olmuştur. Öte yandan birbirine zıt iki çalışma alanına aynı bakanlık bünyesinde yer verilmesi uygulamasına son verilmeli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ikiye ayrılmalı ve müstakil bir Çevre Bakanlığı kurulmalıdır. Dünya Çevre Günü’nü kutlar, bu vesilesiyle Batman Barosu bünyesinde Çevre Komisyonu’nun kurulduğunu bildirmekten mutluluk duyarız. Komisyonumuz çevre konusundaki hak ihlallerine karşı etkili bir hukuki mücadele, bunun yanında toplumda çevre bilincinin oluşması için de farkındalık çalışmaları yürütecektir.” 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=