Lütfen bekleyin..



Müjdeci Galerici esnafının sorunlarını dinledi

03 Haziran 2021, 14:49 - Okunma: 388

DEVA Partisi, son dönemde ciddi satış sorunu yaşayan Batman galericiler sitesindeki esnafı tek tek ziyaret etti ve broşür dağıttı.DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ve beraberindeki geniş parti heyeti ile yapılan ziyarette esnaflar ile birebir görüşme gerçekleştirildi. Esnafın sorun ve taleplerini dinleyen parti heyeti sıcak bir ilgiyle karşılandı.

ESNAF BORÇ YÜKÜ ALTINDA
Ziyarette konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Bölgemizin en büyük galericiler sitesinin Batman'da olması büyük önem arz ediyor. Şehrimizde galericilik ve ona bağlı olan çok sayıda sektörde yaklaşık 15 bin kişi geçimini sağlıyor. Ancak özellikle son 1 yılda yeni araçların üretiminin yavaşlaması, istikrarsız ortam ve döviz fiyatlarının hızla artması nedeniyle araç fiyatları 2 katını aştı ve buna bağlı olarak ikinci el araç satışları durma noktasına geldi. Buradaki 130 esnafımız son imar barışı başvuruları da çeşitli bahaneler ile gerçekleştirilmemiş.

Kiraları ise 300-400 liradan hızla 1.000 liraya yükseltilmiş. Aylarca işletmesini açamayan esnafımız herhangi bir destek de alamadı. Çoğu esnafımız ciddi borç yükü altında olduğunu ve kirasını bile ödeyemediği belirtiyor.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=