Lütfen bekleyin..



“OSB’de 40 bin istihdam hedefliyoruz”

02 Haziran 2021, 18:05 - Okunma: 626

Batman organize sanayi bölgesinde bir süre önce Karadağ Grup Müteahhidi Faik Nasıroğlu tarafından yapımı 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Jandarma Karakolunun açılışı görkemli bir şekilde yapıldı. OSB sanayicisinin ilgi gösterdiği Karakol açılışına Vali Hulusi Şahin, Jandarma Bölge Komutanı Tüm General Fuat Güney, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç,

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, OSB Başkan Vekili Hifzullah Özoğul ve çok sayıda iş insanı katıldı.
"İSTİHDAMDA 40 BINE ULAŞACAĞIZ"  
Açılış programında konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin “ Batman Organize Sanayi Bölgesi Beşiri ili hudutlarında fakat Batman'ın tek organize sanayi ve hızlı bir büyüme trendi içerinde 2018 yılının sonlarında ben göreve başladığımda Batman organize sanayinde yaklaşık olarak 70 kadar fabrika 4 bin 800 civarında istihdam vardı. Bugün geldiğimiz noktada artık 130’a varan fabrika ve 8 bin kadar istihdamdan bahsediyoruz an itibariyle şimdi biraz önce yine yönetim kurulu toplantısı yaptık.

Toplantıya bir iş insanı geldi sadece bir sanayicimiz 3 bin istihdam taahhüt etti. Ortalama istihdamdan söz edersek 25 bin istihdama ulaşırız diyordum artık revize ediyorum. 25 bin değil belki 35 bin ila 40 bin istihdamı Batman organize sanayinde 2 ve 3 yıl içersinde göreceğiz. “ dedi. 
OSB’NİN GÜVENLİK SORUNU KALMADI
Açılışı gerçekleştirilen jandarma karakolu ilgili konuşan Vali Şahin “ Gelişen ve büyüyen OSB’ye  Beşiri’den güvenlik hizmeti vermek sıkıntılıydı. Bunu görerek OSB yönetimi olarak tüm binanın baştan sona kadar yapımını üstlendik ve bugün açılışını hep birlikte yapacağımız bu tesise kavuşmuş olduk. Ben başta Jandarma Genel Komutanımıza, Jandarma Bölge Komutanımıza ve İl Jandarma Komutanımıza bu karakolun açılışı konusunda bize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.  Karakol binası gezildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=