Lütfen bekleyin..



Kuraklık ciddi sıkıntılar yaratabilir

31 Mayıs 2021, 15:41 - Okunma: 609

Azalan yağışlara bağlı yaşanan kuraklık ekili tarım arazilerini de olumsuz etkiliyor. Çiftçiler, yağışların olmaması nedeniyle ciddi sıkıntıların oluşabileceğini dile getirdiler. Sason ilçesinde tarımla uğraşan vatandaşlar pandemiden daha önemli kuraklıkla mücadele ediyoruz dediler. Yağmurların bir süre daha yağmaması halinde mera arazilerinde

 yeşerecek otların özellikle küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yem ihtiyaçlarının karşılayamayacaklarını dile getiren çiftçilerde kuraklık endişesi sardı. 
MERADA YEŞEREN OTLAR AZALDI
Çiftçiler, “Aylardır beklediğimiz yağmur gelmedi. Buğdaylarımızı kendi imkanlarımızla suluyoruz. En büyük korkumuz kuraklığın saman fiyatlarını da vurmasıdır. Zaten pandemi yüzünden belimiz iyice büküldü. Saman alacak gücümüz de kalmayabilir. Hala yağmurun yağacağına dair umudumuz var. Meteroloji verileri Türkiye’nin önümüzdeki dönemde yaşayacağı gıda sıkıntısının adeta habercisi oldu. Marmara dışında tüm bölgelerde şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşandı. En fazla etkilenen yerlerden biride bölgemiz oldu. Arpa, buğday üretimi gibi kuru tarım yapılan bölgelerdeki kuraklık krizi afet boyutuna varmış durumda. Buğdayda yüzde 80 arpada ise yüzde 90’lara varan kayıplar oldu. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=