Lütfen bekleyin..



“Batman Tekstilde Cazibe Merkezi Oldu”

27 Mayıs 2021, 16:44 - Okunma: 984

Batman Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk kentte tekstil’de istihdamın 30 binlere dayandığını belirterek Batman’ın bölge illeri arasında tekstil yatırımlarının en fazla yapıldığı ve istihdam alanı yaratılan il olduğunu belirtti. Sadece Batman Organize sanayi bölgesinde son 2 ayda 6 yeni tekstil fabrikasının faaliyete başladığını belirten Başkan Öztürk OSB’de

7 bin Tekstil işçisiyle en fazla istihdam ortamı yaratan sektör olduklarını vurguladı. 

TEKSTİL SEKTÖRÜ BATMAN’IN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Çok sayıda tekstil yatırımcısının yer bulamaması nedeniyle yatırımlarını yapamadıklarını açıklayan Başkan Mehmet Ali Öztürk’ü gazete olarak Batex tekstil fabrikasında ziyaret ettik. Batex olarak 180 çalışanla kot üretimini yoğun bir şekilde yaptıklarını açıklayan Öztürk pandemi sürecinin ortadan kalkması ve normalleşmenin başlamasıyla birlikte Tekstil siparişlerinde patlama beklediklerini söyledi.

“KİRA SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

 Türkiye’de aşılamanın daha hızlanması gerektiğini vurgulayan Başkan Öztürk “ Pandemi sürecine rağmen ve bir çok yerin kapalı olmasına rağmen çalışmalarımız devam ediyor.

Belkide çalışanlarını mağdur etmeyen sektörlerden biri Tekstil sektörü oldu. Bir an önce normalleşme süreci hızlanmalı. Yoğun bir sipariş bekliyoruz. Ancak Batman’daki Tekstilcilerin sorunlarının başında yer bulamaması ve kiracı olarak hizmet sunması geliyor. Bir tekstil fabrikasının Aylık kira maliyeti 50 bin TL’yi buluyor. Mutlaka Tekstil yatırımları için yer tahsisi yapılması gerekir. Maalesef OSB’de parseller yetersiz. Batman’da 30 bin istihdam sağlayan tekstil sektörüne Tekstil organize sanayi bölgesi kurulması lazım. Bu talebimizi yeniliyoruz. Batman bölgenin tekstilde cazibe merkezi. Komşu il Diyarbakır’da bile yeni yeni tekstil yatırımları yapılmaya başlandı. Tekstil sektörüne Batman olarak hep birlikte sahip çıkalım.”dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=