Lütfen bekleyin..



Sason’a ‘Bal Ormanı’ kuruluyor

24 Mayıs 2021, 17:18 - Okunma: 764

Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün ve Batman Orman İşletme Müdürü Huriye Öztürk, Sason Belediye Başkanı Mehmet Şafi Yavuz’u makamında ziyaret etti.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Şafi Yavuz, yeni göreve başlayan Orman İşletme Müdürü Huriye Öztürk’e başarılar dileyerek, “Belediye olarak,

 İlçemizin tarımsal kalkınması, Batmanın ilk coğrafi işareti olan Sason çileğini daha da yaygınlaştırmak için birlikte projeler üreteceğiz. Ayrıca, Sason balının marka haline gelmesi için birlikte çalışmamız gerekir” dedi. 
10 HEKTARLIK BAL ORMANI PROJESİ ONAYLANDI 
Ardından söz alan Orman İşletme Müdürü Huriye Öztürk, “Daha teknik koşullarda üretim yapmak için bazı projeleri faaliyete koymaya başladık. 10 hektarlık bal ormanı projesi onaylandı ve yeri de hazır. Özellikle polen sıkıntısı yaşadığımız dönemlerde bize bal ve nektar verecek florası güçlü bitki çeşitlerini araştırdık. Gerek ağaçlar olsun gerekse otsu bitkiler olsun bunları büyük bir alanda yetiştirip üretimi daha kaliteli hale getirmeyi ve arttırmayı hedefliyoruz. Arıcılarımız kendi arı kovanlarını 10 hektarlık alanda belirlenmiş yerlere koyarak bal ormanından faydalanabilir” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=