Lütfen bekleyin..



‘Hibe desteği sürece olumlu katkı sunacak’

20 Mayıs 2021, 17:20 - Okunma: 383

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mehmet Salih Kaplan, esnaflara ödenecek olan 3 ve 5 Bin TL’lik hibe desteğinin sevindirici olduğunu belirtti. Kaplan, “Mart 2020 tarihinden bu yana yaklaşık 15 aydır Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden dolayı iş kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarlarımıza hibe desteği verilecek.

Desteğin hibe olması ve geniş bir esnaf kitlesini kapsayacak olması önemli ve bu sürece olumlu katkısı olacaktır. Özelikle bu süreçte tam kapanan veya yarı kapasite çalışmak zorunda kalan yeme içme sektörü ile hizmet sektörüne bağlı faaliyet gösteren işletmelere sağlanacak desteğin, aynı zamanda ciddi iş kaybına maruz kalan perakende sektörüne bağlı işletmelere de verilecektir. 

ESNAFLAR HİBE DESTEĞİNDEN MEMNUN

Hibe desteğinden faydalanacak esnaf ve sanatkarlarımızın 17 Mayıs 2021 tarih ve öncesi vergi kaydını yapmış olması gerekir. Hibe destek durumunu kendi e-Devlet sistemi özerinden takip edebilirler. Hibe desteği iki grup halinde yapılacak birinci grupta yer alan , kahvehane, kafe, kıraathane, çay bahçesi, okul ve personel servisleri, kantinler, lunaparklar,öğrenci yurtları,

kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar ve düğün salonları gibi işletmelere 5 Bin TL ödenecek. İkinci grupta yer alan Bakım, onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeciler, kurs işletmecileri, lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici minibüsçü ve otobüsçüler ile pazarcı esnafına 3 Bin TL hibe desteği verilecektir” diye konuştu. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=