Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR siyonist işgal rejimini bir kez daha lanetledi

12 Mayıs 2021, 08:53 - Okunma: 478

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa saldırılarını protesto etmek ve oradaki direnişe destek vermek amacıyla bugün de kitlesel basın açıklaması yaptı.Basın açıklamasına katılan binlerce kişi, bir kez daha işgal rejimini telin etti.Yatsı namazının ardından Atatürk Parkı önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan öfkeli kalabalık, direniş gruplarına

 destek verip siyonist işgal rejimine yönelik lanet sloganları attı.
Basın açıklamasında Filistin bayrakları açan kalabalık, işgal rejimine tepkilerini gösteren pankartlar taşıdı.
Programda basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, 80 yıla yakındır İslam beldelerinin işgal rejiminin saldırısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.
“Vahşet hiçbir zaman durmadı”
Saldırıların artarak devam ettiğini belirten Durmaz, “Topyekûn işgalin bir parçası olarak Mescid-i Aksa’ya komşu olan Şeyh Cerrah Mahallesinin sahibi ve sakinleri olan Müslümanlar, evlerinden zorla çıkartılarak onların yerine Yahudiler yerleştirilmektedir. Şeyh Cerrah, Beyt Hanun, Cenin. Her yerde işgal, her yerde katliam, her yerde vahşet hiçbir zaman durmadı ve maalesef halen de devam ediyor. Dün olduğu gibi bugün de uluslararası toplumun; Harem-i Şerif’in kudsiyetini ihlal eden ve Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara ses bombalarıyla ve zor kullanarak saldıran siyonistlere çağrıdan öteye geçmeyen tepkileri, vahşeti durduramayacak.

Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşların siyonist zalimlere karşı sadra şifa pratiklerinin olmadığı ortadadır.” dedi. Basın açıklamasının ardından İTTİHADUL ULEMA Üyesi Mehmet Ali Altun, Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için dua etti.Daha sonra meydandaki halk, Kudüs’teki direnişe destek vermek amacıyla yüzlerce araç konvoyu oluşturup Batman caddelerinde şehir turu attı.


Evlerinde bulunan Batmanlılar ise araç konvoyuna, lambalarını yakıp söndürerek destek verdi.
Daha sonra meydandaki halk, Kudüs’teki direnişe destek vermek amacıyla yüzlerce araç konvoyu oluşturup Batman caddelerinde şehir turu attı.Evlerinde bulunan Batmanlılar ise araç konvoyuna, lambalarını yakıp söndürerek destek verdi.Konvoy, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=