Lütfen bekleyin..



Vali Şahin "Her zaman engellilerin yanındayız"

11 Mayıs 2021, 16:31 - Okunma: 670

Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımlayan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, engelli vatandaşların sanattan spora, girişimcilikten üretime birçok alanda başarılara imza attıklarına defalarca şahit olduklarını belirtti.Vali Şahin, “Bizler kaldırımdan parka, hizmet binasından ulaşıma, mesleki kurslardan kültürel faaliyetlere kadar

planladığımız ve hayata geçirdiğimiz her hizmet ve yatırımda engelli vatandaşlarımızı düşünerek hareket ediyor, projelerimizin hepsine onları dahil ediyoruz. Bu yaklaşım, belediyecilik anlayışımızın olmazsa olmazlarından. Onların yaşam kalitesini bir parça olsun yükseltebilmek için Engelli Dostu Minibüs projesini hayata geçirdik. Hastane, vergi dairesi, Sosyal Hizmetler vb. gibi kamu kurum ve kuruluşlarına gitmesi gereken engelli vatandaşlarımızı onların kullanımına uygun bu minibüsle evlerinden alıyor ve işlerinin bitmesinin ardından evlerine kadar bırakıyoruz. Yine engelli vatandaşlarımız için hayata geçirdiğimiz akülü tekerlekli sandalye şarj dolum istasyonları 6 ayrı noktada hizmet vermeye başladı. Yaptığımız yardımların dışında önem verdiğimiz bir diğer konu da istihdam. Engelli vatandaşlarımıza kamuda açtığımız kadroların yanında meslek sahibi olmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için pek çok alanda eğitim ile iş kurma girişimlerini destekliyoruz. Bu kapsamda Belediyemize ait İş Geliştirme Merkezi’nde bir atölyemizi ayakkabı imalatı diğer bir atölyemizi ise tekstil alanında engelli kardeşlerimizin istihdamına tahsis etmiş bulunuyoruz.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=