Lütfen bekleyin..



Sur’da Batman’lı Bürokratın başarısı

01 Mayıs 2021, 15:32 - Okunma: 932

Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesini 201 milyon liralık borçla devralan Başkan Vekili Batman Sason Doğumlu olan hemşehrimiz Abdullah Çiftçi, borçları 34,5 milyon liraya kadar indirdi. 2015 ve 2016 yılları arasında Sur’da yaşanan Hendek ve olaylar sonrasında göreve gelen Kaymakam Çiftçi adeta Sur;’un makus talihini değiştirerek marka bir ilçe olma yolunda önemli bir adım attı. İlçede hizmet seferberliği başlattı

3 yılı aşkındır Sur Kaymakamlığının yanı sıra Belediye başkan Vekili olarakta görev yapan hemşerimiz Abdullah Çiftçi İlçede yaptığı çalışmnalarla adından sözettirdi. Belediyenin gelirlerini yüzde 139 artıran Başkan Vekili Çiftçi Bütçenin 3 katı kadar borç ödedi. Belediye envanterine 15 yeni araç kazandıran Başkan Çiftçi 200 Milyon TL olan Belediye’nin borcunu 34 Milyon TL2ye kadar indirdi. 
Güneydoğu’da neredeyse en borçlu belediye konumunda olduklarını ifade eden Hemşerimiz Kaymakam Abdullah Çiftçi, “Devraldığımız süreden bugüne kadar yoğun bir çalışmayla Sur Belediyesinin hem mali hem de kurumsal ve idari yapısını önemli bir seviyeye getirdik. Geçtiğimiz yılın sonunda yayımlanan 7256 sayılı Borçların Yapılandırmasına Dair Kanun çerçevesinde Sur Belediyesi üzerindeki ve gelirlerinin yüzde 60’ının kesilmesine neden olan borç yapısında kurtulmak adına önemli bir çalışma yaptık. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile SGK ve Milli Emlak Genel Müdürlüğünün desteğiyle 201 milyon lirayı bulan borç yapımız bu süre içerisinde 34,5 milyon liraya indirildi.

Yani kendi bütçesine göre Türkiye’de bir sene içerisinde en çok borç ödeyen belediye haline geldik. Bunları yaparken sadece borç ödemedik ve bu süreçte kurumsal yapımızı zorlayan bütün sıkıntıları da bertaraf ettik. belediyenin daha önce kiralamayla yaptığı bütün işlemleri artık kendi araçlarımızla üretmeye başladık. Daha önce 50 mahalleye sunulan çöp toplama hizmeti Sur’un bütün mahallelerine teşmil edildi. Yani 100 mahalle ve 145 mezranın tamamında çöp faaliyetimiz genişletildi. Araç parkımız 15 yeni araçla takviye edildi. Ve belediye öncekinden çok daha güçlü bir şekilde hizmet vermeye başladı” diye konuştu.

1978 yılında Batman’ın Sason İlçesinde doğan Abdullah ÇİFTÇİ İlkokulu Sason’da Ortaokulu Muş’ta okudu. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2002-2004 yılları arasında Maliye Bakanlığında Vergi Denetmen Yardımcılığı görevinde bulundu. 2004 yılında Muş Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Mesleğine girdi. Türkiyenin çeşitli ilçelerinde Kaymakamlık yapan Abdullah Çiftçi 2018 yılından bu yana Sur Kaymakamı ve Belediye başkan Vekili olarak görev yapıyor. 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=