Lütfen bekleyin..



KESK 1 MAYISI ERKEN KARŞILADI

30 Nisan 2021, 13:14 - Okunma: 730

Bu sene 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle 29 Nisanda Batman Akyürek mahallesinde bulunan Petrol- İş sendikası bahçesinde temsili basın açıklaması yapılarak kutlandı.Batmanda yapılan kutlamalara KESK ,PETROL İŞ, DİSK, TMMOB, TTB, İHD ve HDP milletvekili Ayşe Acar Başaran’ında

 aralarında bulunduğu sendikalara bağlı işçilerin bir araya gelmesi ile bir basın açıklaması yapılarak kutlandı .
Sendikalar adına basın açıklamasını Genel  İş Şube Eş Başkanı Narin Erol okudu.
 Basın açıklamasını okuyan Erol,’’ Tüm insanlığın "yeni bir başlangıca" olan ihtiyacının yakıcı hale geldiği bir süreçten geçiyoruz. Yaşadığımız mahalleden şehrimize, çalıştığımız işyerinden ülkemize tüm dünya bir salgınla sarsılıyor.
İşçiler, emekçiler durduğunda ekonominin duracağını, hayatın duracağını çok iyi biliyor. Bunun için salgın koşullarında işe gitmek zorunda bıraktığı işçilere, emekçilere “vazgeçilmezler” diyor. Ancak kendi varlığını sürdürebilmek için milyonlarca işçiden, emekçiden sağlığından, canından vazgeçmesini istiyor.
Bizler;  bu ülkenin emekçileri olarak "vazgeçilemezler" ordusunun bir parçasıyız.       
Bizler; adaletin, demokrasinin, barışın, sendikal hakların yok sayıldığı, emeğin hak arama yollarının kapatıldığı bir ülkenin emekçileriyiz.
Yıllardır emeğimizle, alın terimizle insanca çalışma, insanca yaşama mücadelesi veriyoruz.
Bugün, salgının günde ortalama 200 insanımızı aramızdan kopardığı koşullarda sömürü çarkları tüm emekçiler gibi bizim için de daha acımasız dönüyor.


Evrensel normlara uygun grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu pazarlık hakkımız yok sayılıyor. Emeğin saflarında Truva atı görevini yerine getirenlerle yapılan, hiçbir sorunumuzu çözmeyen, mutabakatlarla yetinmemiz isteniyor.
BİR DÜNYA VE ÜLKE İSTİYORUZ!
Bu bir hayal değil. Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke hayal değil. Sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı omuza omuza verdiğimizde istediğimiz dünya elimizle değecek kadar yakın böylesi yaşanılır bir dünya umudu ile tüm emekçilerin 1 Mayısını kutluyorum’’ dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=