Lütfen bekleyin..



Kaplan; ‘Esnaf Zor Durumda’

28 Nisan 2021, 15:58 - Okunma: 437

BESOB Başkanı Mehmet Salih Kaplan Ramazan Bayramı'nı kapsayacak 17 günlük tam kapanmanın süresinde bankaların ve zincir marketlerin açık olması esnaf ve sanatkârı zor durumda bırakacağını açıkladı. Başkan Kaplan “ Aylardır covid-19 salgının getirdiği olumsuzluklarla mücadele eden ve bütün umudunu Bayrama bağlamış olan esnaf

ve sanatkârlara gerekli destekler sağlanmazsa, kısıtlamadan sonra birçok sektörde faaliyetlerine son vermek durumunda kalabilir. Kısıtlamanın zamanlaması açısından dolayı esnaf ve sanatkarın zorlu bir süreçle karşı karşıya  kalacağını, özelikle aylardır biriken borçlarını ve ödemelerini bayramda yapabilme umudunu  taşıyan esnafın durumunu daha da zorlaşacaktır.

“ESNAFA DESTEK SAĞLANSIN”

Ülkemizde bayram alışveriş kültürünün önemli olduğunu bundan dolayı esnaf ve sanatkarın ticari programının büyük bölümünü bayrama endeksli yaptığını unutulmamalıdır. Özelikle Ürün tedariklerini ve ödemelerini bayram takvimine göre düzenleyen ve bayram sürecinden büyük beklenti İçinde olan esnaf ve sanatkarların bayramda kapalı olması demek ödemelerinin yapamama riskiyle karşı karşıya kalması demektir. Kısıtlama süresince Bankaların açık olması ve işlem Yapmaları durumunda esnafın ticari hayatında telafisi zor olumsuzluklara yol açacaktır.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=