Lütfen bekleyin..



ALİ BABACAN, BATMAN'A GELDİ

07 Nisan 2021, 10:57 - Okunma: 964

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gercüş ve Hasankeyf ilçe binalarını açılışları ile Kozluk İlçe kongresine katılmak ve medya ile sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek için Batman'a geldi.Ali Babacan'ın Batman programına partisinin genel başkan başdanışmanı Ali İhsan Merdanoğlu ile genel başkan yardımcıları Mehmet Emin Ekmen, Sadullah Ergin,

 İdris Şahin, Mehmet Avcı ve çok sayıda üst düzey yöneticisi eşlik etti.

GERCÜŞ ve HASANKEYF İLÇE BİNALARINI AÇTI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Batman programı Gercüş ve Hasankeyf ilçe binalarının açılışı ile başladı. Geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen ilçe başkanlıkları açılışı sonrasında esnaf ve vatandaşlarla ile bir araya gelindi.

BASIN TOPLANTISINA KATILDI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hasankeyf ve Gercüş programı sonrasında Batman'da Ali İhsan Merdanoğlu, Mehmet Emin Ekmen, Sadullah Ergin, İdris Şahin, Mehmet Avcı ve Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ile basın toplantısı düzenledi.

DEVA Partisi'nin rekor sürede teşkilatlandığını belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "DEVA Partisi, bugüne kadar Türkiye genelinde en hızlı teşkilanan partidir. Resmi Gazete ilanı ile seçime girme yeterliliği elde ettik. Türkiye'nin 81 ilindeki teşkilatlanma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çok yoğun bir program ile ülkemizin her yanındaki vatandaşlarımızla buluşmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

"GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMDEN YANAYIZ"

Ana gündem maddelerinden birinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem olduğunu ifade eden Ali Babacan, "Teşkilatlanma çalışmalarına devam ederken ülkemize deva olmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme ihtiyacı var. Bizim bu konudaki hazırlıklarımız tamamlandı. Diğer siyasi partiler de ilgili çalışmalarını tamamladıktan sonra ikili diyalog ve istişareyi başlatacağız. Hedefimiz sistem sorununu aşmak için toplumsal mutabakatı sağlamaktır. Politika birimlerimiz ise hükümeti devraldıktan sonra ilk 90 gün ve ilk 360 günde yapılacak olan çalışmalarımızı hazırlıyor. Kısa bir süre içerisinde bunları da kamuoyu ile paylaşacağız. "dedi.

"HÜKÜMET KAPASİTESİNİ DOLDURDU"

Türkiye'nin sorunlarının çığ gibi büyüdüğünü belirten Ali Babacan, "Bilindiği üzere ülkemizde her alanda sorunlar çığ büyüyor. Ve hükümet artık sorunları çözebilme kapasitesini tüketti. Hiçbir sorunu çözemedikleri gibi yeni sorunlar da üst üste gelmeye devam ediyor. Vatandaşlarımızla buluştuğumuz her noktada işsizliği, yoksulluğu ve hayat pahalılığını işitiyoruz. Ekonomik sorunlarının temelinde ise adalet, hukuk, insan hakları, demokrasi ve

özgürlükler yer alıyor. Tüm bu alanlarda büyük sıkıntılar ile karşı karşıyayız. Güçlü bir ekonominin temelinde adalet vardır. Adaletin olmadığı bir yerde güçlü ekonomiden bahsedemezsiniz. Anayasa ihlallerinin rahatça yapılabildiği, kanunların, meclis iç tüzüğünün yok sayıldığı bir ülkede ekonomik kalkınmayı beklememiz mümkün değil. İşsizliği çözmek için yatırıma ihtiyaç var. Ancak yatırımcı ister yerli ister yabancı olsun, hukuk istiyor, güven, istikrar istiyor. Bunları bulamadığı zaman yatırım yapmıyor." ifadelerini kullandı.

“AĞZINI AÇANIN KAPISINA POLİS GİDİYOR”

“Geçtiğimiz günlerde bazı emekli askerler bir bildiri yazmışlar. Anayasal sınırlar içerisinde düşüncesini ifade etmesi tabii ki herkesin en temel hakkı. Elbette ifade sahipleri, sözlerinin nereye varacağını hesaplamak, bunları ölçmekle de sorumludur. Bunlar tecrübesiz insanlar değil. Bu insanların rastgele, hesapsız kitapsız konuşması, açıklama yapması, hareket etmesi de düşünülemez… Bugünkü iktidar ülkeyi tamamen sessizliğe mahkum etmek istiyor. Ağzını açanın kapısına polis gidiyor, vatandaşlarımız gözünü mahkemede açıyor. Durum böyle olup da, emekli askerler açıklama yapınca da iktidar şaşırıyor, ‘acaba darbe tehdidi mi’ diyor. Öyle bir susturdular ki herkesi, kimse sesini çıkartamaz oldu.” dedi.

‘KAMUDA İŞE ALIMDA MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ”

“Biz suçların şahsiliği ilkesi ve masumiyet karinesi gereğince, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanunu teklifinin sorunlu olduğunu düşünüyoruz. Elbette devletin güvenliğiyle doğrudan ilişkili olan ve gizlilik gerektiren mesleklerde bu önemlidir. Bu meslek gruplarının açıkça zikredilmesi lazım. Raporları değerlendiren komisyon için şeffaf kriterlerin belirlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Kamuda işe alımlarda önemli gördüğümüz bir diğer nokta ise mülakat sistemi. Birilerini kayırma aracı olmuş. Biz kesinlikle bu mülakat sistemini kaldıracağız. DEVA Partisi, devleti halka açacak. DEVA Partisi, kamu haklarından sadece belli kesimlerin değil, herkesin yararlanmasını sağlayacak.”

Basın toplantısı soru - cevap ile devam etti.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, medya kuruluşlarının temsilcileri ile yaptığı basın toplantısı sonrasında Batman’ın sivil toplum kuruluşları ile biraraya geldi.

Burada sivil toplum kuruluşlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Babacan, Sivil toplum kuruluşlarının sahiplendiği yüksek öneme vurguda bulunarak, hükümet temsilcilerinin bu kurumlardan gelen sorunlara ve çözüm önerilerine kulak vermesi gerektiğini ifade etti.

STK toplantısının geri kalanı basına kapalı olarak devam etti.

BATMAN ESNAFIYLA BULUŞTU

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, STK toplantısı sonrasında Batman Gülistan Caddesi’nde esnaflarla buluştu. Vatandaşların ve esnafların yoğun ilgisiyle karşılaşan Ali Babacan’ın programı sık sık vatandaşlar tarafından kesildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=