Lütfen bekleyin..



7 Proje ile Tübitak Türkiye Finaline katılıyoruz

07 Nisan 2021, 16:53 - Okunma: 450

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışmasında İlimizden 7 proje birincilik alarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.İlimiz TÜBİTAK 2204-A yarışmalarında 12 ana alanın 7’sinde birincilik alarak başarısını göstermiştir diyen, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran:“Şehrimiz bu yıl yaptığı

 283 proje başvurusu ile bölge düzeyinde ikinci, ülke düzeyinde on birinci sırada yer almıştır. Başvurulan 283 proje içerisinden yapılan ön değerlendirme sonucunda bölge finalinde şehrimizi 32 proje temsil etmiştir. Bölge sergisi salgın zorlukları nedeniyle uzaktan yapılmasına rağmen öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz heyecanla katılım göstermiştir. Yapılan bölge sergisi sonucunda toplam 9 projemiz bölge düzeyinde derece almıştır. Bu 9 proje içerisinden 7 projemiz birincilik almıştır. Bu 7 projemiz bölgemizi temsilen Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştır. Geriye kalan iki projemiz bir ikincilik bir üçüncülük almıştır. Salgın gibi bir zorlu süreçte vazgeçmeyerek emek veren tüm öğrenci ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Türkiye finalleri için kendilerine başarılar dileriz.” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=