Lütfen bekleyin..



“Geleceğin Batman’ını İnşa edeceğiz”

01 Nisan 2021, 16:35 - Okunma: 1185

Vali ve Belediye başkan vekili Hulusi Şahin Belediyede göreve gelişinin 1. yılını değerlendirmek üzere geniş katılımlı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Vali Hulusi Şahin kentte bu yıl içinde 300 Milyon’luk yatırım planladıklarını ve bunun 230 Milyonluk kısmını Belediye’nin öz kaynaklarıyla karşılayacaklarını belirterek 29 yeni projeyle kentin çehresini değiştirmeye kararlı olduklarını belirtti.

Başkan Vekili Şahin göreve geldiklerinden beri 180 Milyon TL borç ödediklerini sözlerine ekledi.
Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve sanat merkezinde düzenlenen basın toplantısına Muhtarlar ve kentte görev yapan STK, Basın, Kurum, Oda, Dernek başkanlarının yanı sıra Vali ve Belediye başkan vekili Hulusi Şahin, Akparti il başkanı Akif Gür, Kent Konseyi başkanı Abdulkadir Demir, Baro Başkanı Abdulhamit Çakan, Belediye başkan yardımcıları ve il dışında çok sayıda gazeteci katıldı. 
EN ÖNEMLİ PROJELER İLUH DERESİ İSLAHI VE İSTİKAL PARKI 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan toplantıda Batman Belediyesinin yeni projeleri ve devam eden yatırım projeleri sinevizyon gösterisi olarak ekranlara geldi. Batman Belediyesinin en önemli projeleri arasında İluh deresi İslah çalışması ve Batman çayı kenarına yapılacak olan İstiklal parkı olarak yansıdı. Belediye’nin kentte tamamlanan ve devam eden proje sayısı ise 92 olarak açıklandı. Batman’a Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından 2. Millet Bahçesi ve Kent Meydanının da kazandırılacağını açıklayan Şahin 189 dönüm üzerine yeni bir mezarlık alanı oluşturulması için proje çalışmasının başladığını söyledi. 


BATMAN EN GÜVENLİ VE HUZURLU ŞEHİR
Vali Şahin konuşmasında“Hedefimizde kentin kangren hakline gelmiş sorunlarını çözmek var. Tüm Çabamız Kentin 40 yıl 50 yıl sonrasını inşa etmektir. Batman 17 haneli İluh’tan büyüyen ve gelişen bir şehir oldu artık. Kentte gerçekten inanılmaz bir değişim var. Ancak Batman 1990’ın başında geldiği noktada tahmin ediyorum aynı yıllarda Gaziantep neydiyse Batman’da o civardaydı. Fakat daha sonra Gaziantep fersah fersah Batman’ı geçti. Çünkü terör nedeniyle Batman on yıllar kaybetti. Bizim hedefimiz işte bu kaybedilen on yılları tekrar kazandırmak. Artık terör bitti. Batman’ın gündeminde artık terör yok. Batman, Türkiye’nin en güvenli, huzurlu, geleceğe en umutla bakan şehirlerinden biridir. Dolayısıyla kaybettiğimiz yılları kazanmalıyız.”dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=