Lütfen bekleyin..



“Batman’ın ihtiyaç duyduğu ciddi işler yaptık”

24 Mart 2021, 15:01 - Okunma: 1437

İç işleri bakanlığı tarafından 1 yıl önce görevinden uzaklaştırılan Belediye Eş başkanı Mehmet Demir, Songül Korkmaz HDP Milletvekilleri Necdet İpekyüz, Ayşe Acar Başaran ve HDP il örgütüyle birlikte basın toplantısı düzenledi. MADO’da düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Batman Belediyesine kayyum atanmasının 1. Yıldönümünde basın

 toplantısı düzenlediklerini belirterek Kayyum atamalarını haksız ve irade gaspı olarak gördüklerini söyleyerek asla bu uygulamaları kabul etmediklerini belirtti.   
Daha sonra konuşan Görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz ise Kayyum sürecini yaşarken bunu en çok vatandaş, yani halkın yakından hissettiğini belirterek; “31 Martta halkımız gerçekten kayyumlara da, kayyumları atayan sisteme de çok güzel bir cevap verdi. Bütün bölgede ve Türkiye’de büyük oy oranıyla seçilen belediye eş başkanlarımızı seçimlerden kısa bir süre sonra 19 Ağustos’ta, bu kayyum periyodu başladı ve  bu halk 23 Mart’a kadar devam bir kayyum süreci yaşadı. ”dedi. 
“BATMAN’IN İHTİYAÇ DUYDUĞU CİDDİ İŞLER YAPTIK”
Daha sonra konuşan Görevden uzaklaştırılan eş başkan Mehmet Demir ise “Yönetimde kaldığımız bir yıllık süreçte ekonomik ve idari olarak işlemez hale getirme gayretlerine rağmen, belki iki yılda üretilemeyecek hizmetleri; Şehir planlaması yeşil alanların yapılması, alt yapı ve üst yapı alanında, belediyenin teknik alt yapısının güçlendirilmesi, belediye ekmek fırını, evsel atık(çöpten)metan gazından elektrik üretimi, otobüs alımı, otobüs durakları gibi Batmanın ihtiyaç duyduğu ciddi işler yaptık.

Kayyum atanmasının mantığına uygun olarak gerçekler saptırarak algı operasyonu ile bir önceki dönem kayyum borçlarını biz yapmışız gibi onu da gerçeğe aykırı bir şekilde 280 milyon olan borcumuz 371 milyon olduğu iddia edildi. Gerçek dışı olduğundan daha sonra 375 milyon, bir başka seferine 414 milyon olarak ifade edildi. Belediyenin paralarını çarçur ettiğimiz iddia edilirken devletin ilgili mekanizmalarını harekata geçirme imkanına sahipken çamur atmayı tercih ettiler. Bizim yaptığımız Korık-Tilmerç, Kuyubaşı-yenişehir bölgesi şehir planı, katı atık metan gazı elektrik üretimi işlerini kendilerine mal ettiler.”dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=