Lütfen bekleyin..



Batman’da Coşkulu Newroz

21 Mart 2021, 15:46 - Okunma: 1172

Batman’da baharın gelişini müjdeleyen Newroz Bayramı kutlaması dün Otogar yanındaki alanda binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Kutlamada Kadınlar giydikleri rengarenk yöresel kıyafetleriyle alana renk katarken, Müzik eşliğinde halaylar çektiler. Polis alan etrafından yoğun güvenlik önlemi alırken, alana girenler yapılan üst aramasından sonra içeri alındı. Newroz ateşiyle direnip başaracağız'

 sloganıyla gerçekleştirilen kutlamada vatandaşlar,  Polis tarafından HES kodu sorgulandıktan sonra alana alındılar. Barış Anneleri adına Muhlise Kına'nın konuşması ve akabinde güvercinlerin uçurulmasından sonra da Nevruz ateşi yakıldı. Ğem müzik gurubu ve Özgür Ritimler Kolektifi isimli müzik Grubunun yanı sıra, müzisyen Meral Tekçi'nin şarkılarıyla coşan kitle, coşkulu bir Nevruz kutlaması yaşadı.
Newroz kutlamasına HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Görevden uzaklaştırılan Belediye eş başkanı Mehmet Demir, Songül Korkmaz, CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, STK temsilcileri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Nevroz kutlamasında HDP’nin kapatılmasına yönelik iddianame davası, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve İstanbul sözleşmesinin kaldırılması gibi önemli siyasi kararlar ön planda oldu.


HDP Batman Milletvekili Feleknaz Uca Kürtçe yaptığı konuşmasında HDP’nin kapatılma davasına tepki göstererek Milletvekili Gergerlioğlunun da vekilliğinin düşürülmesinin hukuk dışı olduğunu dile getirdi. Bölgede milyonlarca kişiyle Newroz coşkusunu yaşadıklarını belirten Uca “Yüz yılların direniş ateşi hiç sönmedi sönmeyecek. Newroz piroz be. gelin hep birlikte newroz coşkumuzu, Newroz Ateşimizi yakalım” mesajını verdi. 


HDP’NİN KAPATILMAYA ÇALIŞILMASI YANLIŞ
Kutlamalarda DTK Eş Genel Başkanı Bedran Öztürk “Başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu coğrafyasında ezilen tüm halkların bayramıdır. Bu bayram sadece baharın gelişini kutlamak değil, Newroz ruhunda var olan direniş ruhunun yeniden hatırlanması anlamında tarihimizin en büyük bayramlarından biridir. 2021 yılında HDP’ye saldırılanı yoğunlaştığı bir dönemde, cezaevlerindeki açlık grevleri direnişine denk gelmesi, 2021 Newroz’una ayrı bir tarihi anlam yüklüyor. HDP’nin kapatılması, politik anlamda, vicdani ve ahlaki anlamda AK Parti’nin çöktüğü bir süreçteyiz.” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=