Lütfen bekleyin..



“İHD eş Genel Başkanı Türkdoğan Serbest Bırakılmalı”

19 Mart 2021, 17:07 - Okunma: 881

İHD Batman Şube eş başkanı AV. Devran Yıldız yaptığı açıklamada gözaltına alınan genel başkanları Öztürk Türkdoğan’ın serbest bırakılmasını istedileler. İHD Batman Şube Başkanı Yıldız tarafından yapılan açıklamada “Eş Genel Başkanımız Öztürk Türkdoğan’ın bu sabah gözaltına alınmasını kınıyoruz ve kendisinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. 12 Eylül darbesinin ardından “insan haklarıyla insandır!” temelinde

kurulan derneğimiz 35 yıldır herhangi bir ayrım gözetmeksizin insan hakları ihlallerinin giderilmesi için mücadele etmektedir. 12 Eylül, 1990’lar, 28 Şubat gibi dönemlerde insan hakları ve özgürlükleri alanındaki mücadelemizi kesintisiz olarak sürdürdük.
Bugün gözaltına alınan Eş Genel Başkanımız Öztürk Türkdoğan da İHD prensipleri uyarınca herkes için insan hakları mücadelesi yürütmekte, sesi çıkmayanların sesi olmaya, görünür olmayanların görünür kılınması için çaba sarf etmektedir. İnsan hakları ortamının en ağır olduğu sokağa çıkma yasakları, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ilan edilen OHAL döneminde de herkesin hak ve özgürlüklerinin korunması için yürüttüğü mücadelesinden vazgeçmemiştir.Eş genel başkanımızın gerekçesini henüz bilmediğimiz bir biçimde gözaltına alınması İHD’ye yönelik baskıların son halkasını teşkil etmektedir. Bu gözaltı işleminin yaşandığı dönemin temel hak ve özgürlüklere yönelik ihlallerin arttığı, ifade özgürlüğünün ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir döneme denk gelmesi şaşırtıcı değildir.”dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=