Lütfen bekleyin..



Batman Demokrasi platformundan parti kapatmalara tepki

19 Mart 2021, 16:59 - Okunma: 1023

Batman Demokrasi platformu dönem sözcüsü Deniz Topkan ve Sendika başkanları HDP’ye yönelik kapatma davası ve Milletvekili Gergerlioğlunun Vekilliğinin düşmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Başkan Deniz Topkan tarafından okunan açıklamada “Siyasi Partilere, Halkın Oyuyla Seçilen Milletvekillerine, Hak Savunucularına, Demokrasi Attığı bir tweet gerekçesiyle bütün yaşamını hak ve özgürlükler

 mücadelesineadayan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği dün TBMM’de Anayasa Mahkemesi kararı beklenmeden sonlandırılarak cezaevine gönderilmesinin yolu açıldı.Yine aynı gün Türkiye demokrasisi açısından utanç kaynağı olan parti kapatmalar ile ilgili bir girişim daha başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı Gergerlioğlu’nun da milletvekili olduğu HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.
Ülkemiz kapatılan parti mezarlığına bir yenisinin eklenmesini hak etmemektedir. Bu adım Kürt sorununun demokratik yollarla çözümüne, barış içinde bir arada yaşam zeminlerine de büyük bir darbe vuracak, çözümsüzlüğü, toplumda etnik temelde bölünmeyi derinleştirmeye hizmet edecektir.
Batman Demokrasi Platformu olarak; demokrasiye darbe vuran, insan hak ve özgürlüklerini yok sayan bu uygulamaların derhal durdurulmasını talep ediyoruz."

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=