Lütfen bekleyin..



CHP’li vekillerden Batman’a çıkarma

19 Mart 2021, 17:49 - Okunma: 1326

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba öncülüğünde 10 milletvekili ve parti meclisi üyesinden oluşan heyet, CHP Batman il örgütüyle esnaflar başta olmak üzere ticaret sanayi odası, meslek örgütleri ve STK’ları ziyaret ederek kentin sorunlarını ön plana çıkardı. CHP İl Başkanı Hüseyin Yaşar ve parti yönetimi tarafından ağırlanan CHP’li milletvekilleri sabah Real Konak otelinde basın mensuplarıyla bir

araya geldiler. Gün boyunca Batman'da yoğun bir ilgiyle karşılanan CHP'li Vekiller Petrol İş sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, Eczacılar Odası Başkanı Adnan Beyhan, Batso Başkanı Abdulkadir Demir, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ve Ziraat Odasdı Başkanı Nizamettin Aydiş ve Esnaf Odası Başkanı Mehmet Salih Kaplan'ı makamında ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinlediler. Sabah Real Konakta basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP'li Vekiller partililerle bir araya geldiler. 

CHP İl Başkanı Hüseyin Yaşar’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Türkiye gündemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Batman’da her iki kişiden biri işsiz
“Beş günden beri bölge yurttaşlarımızı dinliyoruz. Batman, Türkiye’nin en yoksul şehirlerinden biri, işsizliğin en yüksek olduğu şehirlerden biri. Resim işsizlik oranının Mardin, Şırnak ve Batman’da yüzde 30,9 olduğunu görüyoruz ama gerçek rakamların yüze 50’lere ulaştığını biliyoruz. Bir ülkede, bir şehirde her iki kişiden biri çalışamıyorsa bunun sürdürülebilir bir yanı yoktur. Kısa çalışma ödeneğinin sanki salgın bitmiş gibi kaldırılacağı söyleniyor.

Buranın bir diğer önemli meselesi GAP, bir çiftimiz ’47 yaşındayım, tüm projeler yapıldı ama GAP 46 yıldır hala bitmedi’ dedi. Elektrik problemi de bölgede yoğun şekilde hissediliyor. Batman bölgenin en büyük şehirlerinden biri ama iktidar hiç buraya bakmıyor. 500 yataklı bir hastanenin yapılacağı sözü verilmişti ama 200 yatağının inşaatı hala devam ediyor, Batmanlılar hastaneden de umudunu kesti. 620 bin nüfuslu Batman’da 1000 kişiye bir doktor düşüyor.”


Yeni iktidar olmuş gibi sürekli reform paketi açıklıyorlar
“İktidar önce insan hakları eylem planını, ardından ekonomik reform paketini açıkladı. Bunlara bakınca sanki bunu açıklayanların Pazar günü seçim olmuş, yeni iktidar olmuş gibi açıklama yaptığını görüyoruz. 19 yıldan beri ülkeyi yönetiyorlar, hala paket açıklıyorlar. İnsan hakları eylem planı, ülkede insan haklarının olmadığının itirafıdır. Ekonomik reform paketinin açıklanması da ekonominin çöktüğünün itirafıdır. İnsan hakları eylem planı açıklandı; Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürüldü, HDP’ye kapatılma davası açıldı, soruşturmalar başlatıldı. 13 kadın tempo tuttular diye gözaltına alındı. Bu sabah ise İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Öztürk Türkdoğan gözaltına alındı. İnsan hakları eylem planını açıklamasalardı herhalde herkesi içeri alacaklardı. Öztürk Türkdoğan’ın gözaltına alınması, insan hakları savunucularına gözdağı vermektir.”


TİCARET BORSASINI ZİYARET ETTİLER
Basın toplantısının sona ermesinden sonra CHP’li vekiller ayrı gruplara dağılarak kentte esnaf ziyaretlerinin yanı sıra meslek odaları ve STK’ları ziyaret ettiler. 
Batman Ticaret Borsasını ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Oda başkanı Arif Güneş ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Batman çiftçisinin sorununu Başkan Güneş’ten dinleyen Milletvekili Mansut Batman halkına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunun selamını getirdiklerini belirterek esnafın, çiftçinin halkın büyük sorunlar yaşadığını ve bunun tek sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu belirtti. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=