Lütfen bekleyin..



Halepçe katliamı insanlık adına utanç vesikasıdır

16 Mart 2021, 17:49 - Okunma: 794

Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, Halepçe Katliamının 33’üncü yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Ergin açıklamasında “Halepçe katliamı, dünyanın gözü önünde, tarihe kara bir leke ve insanlığın utanç sayfası olarak geçmiştir. Katliam haberi gizlenmiş, günlerce bilgi alınamamıştır. Dünya kamuoyu, günler sonra bölgeye intikal eden ‘Sınır Tanımayan

 Doktorlar’ vasıtasıyla katliamdan haberdar olmuştur. Bu arada çoğunluğu Kürt olmak üzere 500 bin kişi dağları aşarak Türkiye’ye sığınmıştır. Bu zalimce, vahşice olayın etkileri bölgede hâlâ birçok ölümün sebebi olmaya devam etmektedir. Üzerinden 33 yıl geçmesine rağmen emperyalist devletlerin tezgâhlayıp uyguladıkları soykırımların vicdanları parçalayan acı hatıraları biraz olsun hafiflemeden, daha ağır, daha sinsi ve daha hain planlarla, bölge insanının kaderi karanlığa mahkûm edilmek istenmektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak, her türlü zulüm ve haksızlığa karşı bütün insan hakları ihlallerini şiddetle kınıyor, kime uygulanırsa uygulansın tüm katliamları lanetliyor, bütün insanlar için hak ve adalete dayalı bir dünya düzeni temenni ediyoruz.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=