Lütfen bekleyin..



“Sağlık çalışanları üçüncü sınıf kamu çalışanı değildir”

15 Mart 2021, 15:38 - Okunma: 989

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, "14 Mart Tıp Bayramı" münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.Sağlık çalışanlarının bir Tıp Bayramı’na daha hüzünle girmenin burukluğunu yaşadığını belirten Yalçın, 2021'in “sağlık çalışanları yılı” ilan edildiğini ancak sorun

 ve beklentilerinin çözümüne dair henüz bir ümit ışığı görülmediğini söyledi. Sağlık çalışanlarının seslerinin bir türlü duyulmadığını, sorunlarının çözüme kavuşturulmadığını vurgulayan Yalçın şöyle devam etti: "Yüzleri güldürülmüyor. Fedakarlıkları, alın terleri, mücadeleleri, canlarını ortaya koymaları, bir türlü yetmiyor sorunlarının çözümüne. Hak etmediklerini ya da hakları olmayanları değil, alın terlerinin ve mücadelelerinin karşılığını istiyorlar. Örneğin, hakkaniyetsiz ve adaletsiz döner sermaye sistemi son bulsun istiyorlar. Can yakan, alın terini yok sayan bu sistemin yerine, ödemelerin hastane bütçesinden değil, merkezi bütçeden karşılandığı yeni bir modele geçilmesini istiyorlar.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=