Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR il Başkanı Şahin Sason'da kaza bölgesindeydi

12 Mart 2021, 13:55 - Okunma: 1195

.HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, beraberindeki heyetle birlikte önceki gün Sason ilçesine bağlı Gürgenli (Keçıreng) köyünde öğrenci taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu iki kişinin vefat ettiği 22 kişin de yaralandığı kaza yerine gitti.Burada kazaya ilişkin köy sakinlerinden bilgi alan Şahin, dar ve bariyersiz yolların tehlike arz etiğini söyledi.Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan

 Şahin, kazanın yaşandığı yerin kazaya davetiye çıkardığını bunun için yetkililerin bir an önce gerekli önlem ve çalışmaların başlatması gerektiğini belirtti. Kazada vefat eden iki kardeşin ailesini ziyaret ederek taziyelerini bildiren Şahin “Dün sabah saatlerinde elim ve feci bir kazanın yaşandığı Sason’un köy yolundayız. Maalesef biz de kaza yerini gördük o anı yaşadık. Taziye yerine gidip kederli aileye taziyelerimiz bildirdik. Bizim gördüğümüz bu yolların durumu çok kötü ve riskli. Köy yolunun bir tarafı uçurum ve yol genişliği iki aracın aynı anda geçmekte zorlandığı bir darlıktadır. Hatta bazı yerlerde iki araç geçemiyor. Hem köy yolunun asfaltı asfalt değil hem yollar çok dar. Mutlak suretle bu tür kazaların ve acıların bir daha yaşanmaması için en kısa zamanda bu uçurum kenarlarına bariyerlerin yapılması ve yolların genişletilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Köy yollarına ciddi bir proje ile başlanmalı”

Yetkililerin Sason köy yollarını için ciddi bir proje başlatması gerektiğini belirten Şahin şöyle konuştu:

“Bu yolların genişletilmesiyle birlikte uçurum taraflarına da sağlam bariyerlerin yapılması gerekmektedir. Dün yaşanan kazada bir minibüste 30’ a yakın canımız bulunmaktaydı. Ve bu araç yaklaşık 200 metrelik uçurumdan aşağı düşmüştür. Bu kazada iki genç kardeşimiz vefat etti. Birçok yaralı ve durumları ağır olanlar da var. Kaza geçiren kardeşlerimiz bundan sonra hangi psikoloji ve ruh haliyle buradan geçebilecekler!”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=