Lütfen bekleyin..



79 bin adet fıstık çöğürü dağıtıldı

12 Mart 2021, 13:25 - Okunma: 1217

Vali Hulusi Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen “Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında, yüzde 70’i hibeli olan fıstık çöğürünü çiftçilerimize dağıtmak üzere düzenlenen törene katıldı.İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kozluk yolu üzerinde bulunan Çiftçi Eğitim Merkezinde düzenlenen törende çiftçilere hitap eden Vali Hulusi Şahin, “Değerli çiftçilerimiz; Batman Valiliği olarak pek

 çok kaynaktan destek alarak seferberlik mantığı içerisinde Batman tarımını geliştirmeye çalışıyoruz. Seracılıktan, tıbbi aromatik bitkilere kadar çok geniş bir çerçevede tarım desteklerimizi devam ettiriyoruz. Bugün de burada Batman’ın en gözde tarımsal ürünü olan fıstığa ve bademe yönelik desteğimizi çiftçimizle buluşturuyoruz. Batman’da toplamda 70 bin dekarlık fıstık bahçesi mevcut.  Rekolte olarak da bu sene yaklaşık 10 bin ton kadar fıstık hasadı gerçekleştirildi. Bu durum, her yıl hem ekim alanı hem de hasat miktarı bakımından katlanarak artmaya devam etmektedir. Özelikle verimli topraklarda fıstık bahçesi kurmayı önermiyoruz. Çünkü fıstık, daha eğimli ve çorak arazilere uygun bir tarım ürünüdür. İlimiz merkez ve ilçelerinde 190 çiftçimize toplam 79 bin 250 adet sertifikalı tüplü fıstık çöğürü ile 4 bin adet sertifikalı badem fidanı dağıttık. Dağıtılan bu fidanlar ile ilimizde 100 dekar alanı kapsayacak şekilde yeni badem bahçeleri ile 2 bin 935 dekar alandan oluşan yeni fıstık bahçeleri kurulacak.” dedi.


15 ÇİFTÇİYE HİBE FISTIK ÇÖĞÜRÜ DAĞITILDI
Konuşmaların ardından ilimiz merkezde fıstık bahçesi kuracak 15 çiftçimize 5 bin 250 adet fıstık çöğürü dağıtıldı. Törene: İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet GÜN, ilgili kamu kurum yöneticileri, Ziraat Odası Başkanı, Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı ve çok sayıda çiftçimiz katıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=