Lütfen bekleyin..



Dinç ailesinin Batman'da eğitime desteği sürüyor

10 Mart 2021, 22:22 - Okunma: 1291

Batman’da daha önce Kenar semte bulunan Yavuz Sultan selim okuluna EBA destek noktası ve bilgisayar teknoloji sınıfı kazandıran Batman’ın sevilen iş adamlarından Selman Dinç Batman’ın en gözde okulu olan Fen Lisesine de merhum ağabeyi Ahmet Dinç adına Mescid kazandırdı. Batı raman yolu üzerinde bulunan 3 eğitimi kurumu arsında bulunan

FEN LİSESİNE MODERN MESCİD 
Batman Fen lisesi Bodrum katına yapılan Mescid eğitim kurumlarının ihtiyacını karşılıyor.  Batman Fen Lisesinde 520 öğrenci okurken, diğer eğitim kurumlarıyla birlikte toplamda 1600’ü aşkın öğrenci eğitimi görüyor. Batman’ın en başarılı eğitim kurumu olan ve Türkiye’nin ilk 100’e giren öğrencilerinin yetiştiği okul olan fen Lisesinde başarılı eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalara da önem veriliyor.  


MERHUM AHMET DİNÇ ADINA MESCİD  
Okula kazandırılan merhum Ahmet Dinç mescidiyle ilgili görüşlerine başvurduğumuz Okul Müdürü İsmet Ürüt yaptığı açıklamada ”Burada 2014 yılında eğitime başlandı. Daha önceden binanın çok farklı yerlerinde küçücük mescitler yapılmıştı. Uygun olmayan şartlarda ve oldukça dar odalarda namaz kılınıyordu. Cuma günleride pansiyonun alt katına namaz için uygun olmayan şartlarda Öğrenci battaniyeleri serip namaz kılınıyordu. 200’e yakın öğrenci ve eğitimci namaz kılmaya geliyor. Komşu 2 okulla birlikte cemaat büyük olunca böyle bir büyük mescide ihtiyacımız oldu. Bu ihtiyacımızı duyan değerli iş adamımız Selman Dinç bizlere yardımcı oldu. Merhum ağabeyi Ahmet Dinç adına Okulumuza güzel bir mescit kazandırdı. Okulumuz adına Dinç ailesine teşekkür ederiz.” Dedi.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=