Lütfen bekleyin..



Deva, kadınların ismini fidanlarla yaşatıyor

08 Mart 2021, 18:06 - Okunma: 773

DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikle Batman’da cinayete kurban giden kadınların anısına fidanları toprakla buluşturdu. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü orman alanında gerçekleşen etkinlikte konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Son 20 yılda Batman’da maalesef en az 23 kadın cinayete kurban gitti.

Her bir kadının anısına birer fidan dikerek onların adını burada yaşatacağız” dedi.
Öldürülen kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Ne yazık ki ülkemizin her bir noktasında kadına yönelik şiddet ve cinayet haberleri ile yeni güne uyanıyoruz. Sadece geçen yıl 300 kadın daha yaşamından, hayallerinden, çocuklarından koparıldı. Bugün DEVA Partisi olarak, her ilde öldürülen her can için bir fidan dikiyoruz ancak dileğimiz öncelikle kadınlarımızın bu muameleyi görmemeleri ve yaşamamasıdır. Toplumsal bir sorun olan şiddete karşı topyekün bir mücadele seferberliği başlatıyoruz. Toplumda şiddeti özendiren yaklaşımlardan uzak durulmasına yönelik kampanya ve tedbirlerin hayata geçirilmesi için çalışacağız.” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=