Lütfen bekleyin..



Batman'da Koronavirüs Denetimlerine iki Bin Personel katılacak

04 Mart 2021, 12:08 - Okunma: 786

Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Dinamik Denetim Modeli” projesine yönelik Valimiz Hulusi ŞAHİN başkanlığında toplantı yapıldı.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıda konuşan Valimiz; salgınla mücadelede girilen bu yeni sürecin amacının, yereldeki tüm

dinamikleri işin içine katmak olduğuna dikkat çekerek, bu doğrultuda belediye/il özel idaresi, meslek odaları personeli ve iş güvenliği uzmanlığı sertifikasına sahip diğer kamu görevlileri ile Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Gıda Denetmenlerinin de içerisinde olduğu yeni denetim ekipleri oluşturulacağını ve toplamda 2 bin kişiden oluşan bu ekiplerin düzenli olarak sahada denetim yapacağını ifade etti. 
Konuşmasında yeni döneme ilişkin bilgi veren Valimiz, koronavirüs ile mücadelede yapılan denetim faaliyetleri konusunda eskisinden farklı bir döneme girildiğini ifade ederek, “Bizler bu süreci çok iyi yönetmek zorundayız. Bu yeni kurallar ile birlikte “Dinamik Denetim Modelini” yürürlüğe koyuyoruz. Dinamik denetim sürecini ancak hep birlikte hareket ederek gerçekleştirebiliriz. Bu sebeple herkesin salgınla mücadelede taşın altına elini sokması gerektiğini özelikle ifade etmek isterim. Dolayısıyla bu süreç, sadece sağlık teşkilatının, emniyetin, jandarmanın, belediye zabıtasının ve mülki idare amirlerinin mücadelesiyle başarılabilecek bir süreç değil. Bu modelde topyekûn mücadele ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek odalarının ve STK’ların devreye girmesi ve denetimleri bizzat yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu.


 
İlimizin mavi kategoride kalması için denetimlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini ifade eden Valimiz, vatandaşları ve esnafı rehavete kapılmamaları konusunda uyararak, "Denetimi sıkı tutmazsak; mavilikler önce sararır, sonra da kızarır. Kentimizin pozitif görünümünün bozulmaması için çok çalışmak zorundayız.” dedi.Konuşmanın ardından İl Sağlık Müdürü Hakan PAMUKÇU tarafından İlimizin Koronavirüs salgını konusundaki son durumuna ilişkin yapılan bilgilendirme sunumunun ardından, İçişleri Bakanlığı tarafından salgınla mücadelede alınacak yeni tedbirlere ilişkin yayımlanan genelgenin maddeleri tek tek ele alınarak değerlendirildi.

 
Toplantıya; Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=