Lütfen bekleyin..



KURSLAR İÇİN BİNLERCE BAŞVURU OLDU

03 Mart 2021, 20:18 - Okunma: 583

Batman Belediyesi’nin Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları (BİL-MEK) için 1.200 ön başvuru oldu.Batman Belediyesi, Türkiye İş Kurumu Batman Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü projede; Pasta Yapım ve Sunumu, El Sanatları, Tığ ve Şiş Örgücülüğü, Kadın Giyim ModelistYardımcılığı, Çocuk Bakımı, Yöresel Bez Dokumacılığı ile

 Bahçecilik-Bahçıvan konularında ücretsiz eğitim verilerek, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere de sertifika verilecek.
Her bir kurs için 15 öğrencinin alınacağını projede, kursiyerlerin okur yazar olması ve herhangi bir işte çalışmıyor olması gerekiyor.
Bayındır, Kültür ve Petrolkent mahallelerinde alınan 1.200 kişilik ön başvuruların ardından kriterleri uygun olanlara günlük 35 TL İŞKUR tarafından ücret de verilecek. Kurslarda hafta içi her gün 8 saat teorik ve pratik eğitim verilecek ve kursa katılan katılımcıların sigortaları da İŞKUR tarafından yatırılacak.
Batmanlı kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitimler 4 Mart 2021 tarihinde başlayacak ve kurs konularına göre 3 ila 9 ay arasında sürecek.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=