Lütfen bekleyin..



DSİ’den vatandaşlara uyarı

26 Şubat 2021, 18:01 - Okunma: 1064

DSİ Ilısu Projesi· 16. Bölge Müdürlüğü, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nda su kodunun dönemsel olarak yükselip düşmesi nedeniyle, vatandaşları uyardı. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, barajda su tutmayla birlikte kamulaştırma sınırı olan ve taşkın anında kullanılabilecek 526 kodunun altındaki taşınmazlar ve bazı yerleşim yerlerinin su altında kaldığı bildirildi.

Kamulaştırma işlemlerinin yüzde 99 tamamlandığı ancak yıl içinde barajın işletmesinden kaynaklı olarak su kodunun sabit kalmadığı, dönemsel yükselip düştüğü vurgulanan açıklamada, “526 kodu altında kalan köy ve mezralarda, yerleşim yerleri, arazilerin, can ve mal güvenliğiyle ilgili herhangi mağduriyet yaşanmaması için bahse konu taşınmazların vatandaşlar tarafından kullanılmaması, Baraj Gölü'ne girilmemesi ve girişlerin engellenmesi gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, yapılan tüm ikazlara rağmen aksi yönde hareket edilmesinden kaynaklanacak can ve mal kayıplarından kurumun sorumlu olmadığı kaydedildi

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=