Lütfen bekleyin..



Vergi haftası kutlanıyor

24 Şubat 2021, 16:24 - Okunma: 1016

32. Vergi Haftası nedeniyle Batman Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdürlüğü binasında personel ve misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Etkinlikte, Batman Defterdarı Ali Osman Bilgili, Vergi Dairesi Müdürü Bülent Yanık ve bazı personeller yer aldı. Pandemi nedeniyle herhangi bir kutlama etkinliğinin olmadığı 32. Vergi Haftasında konuşan Defterdar ve aynı zamanda Belediye Başkan Vekili yardımcısı Ali

Osman Bilgili önemli bilgiler verdi.  Bilgili konuşmasında "İkinci vergi dairemizi kurarsak iyi olur. Ya da mevcut binamızı fiziken ikiye böldüğümüzde o zaman iki arşiv odamız olacak ve dosyalarımızı daha iyi tahsil etmiş olacağız. Gönül isterdi ki, daha ferah ve geniş ortamda hizmet verelim, ama ödenek talebi konusunda sıkıntı yaşadığımız gibi, kurumlar için de en fakir kurumun maliye olduğunu düşünüyorum. Burada biz kayıp- kaçağı yüzde 100 denetleyemiyoruz. Bir vergi dairesiyle 450 bin nüfuslu bir il merkezini kontrol etmek ne derece doğru bilmiyoruz. İl genelinde toplam 16 bin 842 mükellef var. Araç sayımız çok fazla bizim. Kaydını tuttuğumuz 60 bin civarında plaka var. Şuanda görmüşsünüzdür, 72’den sonra AAA şeklinde üç harfli plakaya geçti. Kombinasyon yaptığınız zaman ilk başta AA’dan başlıyor ZZ’ye kadar gidiyor. Sonra AAA şeklinde üç harfliye geçti. Artık bir süre sonra o da herhalde rakama doğru olacak. Aracının plakası 72 olmayan hiç kimsenin Batman Vergi Dairesinde kaydı yok.

Aracı ilk aldığınızda, resmi ikametgahında görünüyorsa, trafik otomatikman onu oraya kaydediyor. Siz daha sonra, ikametiniz değiştiği için plakanızı alabilirsiniz. Buraya getirdiğinizde de dosyası naklen buraya geliyor” dedi. Konuşmasının ardından Bilgili, Vergi Dairesinde bulunan vergilendirme servisleri, sicil, icra takip ve evrak kayıt gibi servisleri gezerek buradaki personellerle Pandemi tedbirleri mesafesinde sohbet edip hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=